Cel puţin 10-15% dintre salariaţii din industria alimentară vor fi disponibilizaţi

Cel puţin 10-15% dintre cei 175.000 - 190.000 de salariaţi din industria alimentară ar putea fi disponibilizaţi în acest an, potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară (FSIA), Dragoş Frumosu.

29 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 10-15% dintre salariaţii din industria alimentară vor fi disponibilizaţi

Cel puţin 10-15% dintre salariaţii din industria alimentară vor fi disponibilizaţi

"În industria alimentară numărul de salariaţi fluctează, dar nu foarte mult, iar în prezent se ridică la 175.000 - 190.000 de salariaţi. Eu cred, aşa cum am pornit anul acesta, şi suntem şi în impasul negocierii unui salariu minim la nivel de ramură, anul acesta cel puţin 10-15% dintre aceşti salariaţi vor fi disponiblizaţi", a declarat luni Frumosu, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că şi multinaţionalele vor fi printre companiile care vor da afară angajaţi.

"Multinaţionalele de regulă au cumpărat mai multe puncte de lucru în România, cu care au câştigat cotă de piaţă, iar după ce au recuperat investiţia au început să transfere activităţile într-o singură unitate", a spus Frumosu.

El a mai arătat că în sectorul procesării cărnii şi laptelui firmele vor renunţa la un schimb de lucru, pe fondul scăderii vânzărilor.

El a arătat că există încă 700-800 de oameni în industria alimentară, spre 1.000, care lucrează atunci când îi cheamă compania şi acum stau acasă cu 75% din salariu, şi care ar putea fi disponibilizaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici