Cel puţin 10 persoane, reţinute după ce au obţinut în mod fraudulos permise în Ungaria

Cel puţin zece persoane din cele circa 30 care au fost duse la audieri, luni, la DNA Cluj, au fost reţinute pentru fapte de corupţie, după ce ar fi obţinut în mod fraudulos permise de conducere în Ungaria, după care au încercat să le omologheze în România, au declarat surse judiciare.

90 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 10 persoane, reţinute după ce au obţinut în mod fraudulos permise în Ungaria

Cel puţin 10 persoane, reţinute după ce au obţinut în mod fraudulos permise în Ungaria

Potrivit surselor citate, o reţea în care sunt implicaţi funţionari publici din Ungaria şi traducători, atât din ţara vecină, cât şi din România, a ajutat zeci de persoane din nordul ţării să obţină în mod ilegal permise în Ungaria.

Conform surselor citate, afacerea ar fi fost descoperită în momentul în care românii au încercat să îşi omologheze permisele auto în ţară.

Aceleaşi surse au spus că în reţeaua care ajuta la obţinerea ilegală a permiselor ar fi implicaţi şi traducătorii, care cunoşteau atât limba română, cât şi cea maghiară, dar mai ales legislaţia, iar în loc să facă doar traducere i-au ajutat pe cei care încercau să obţină permisele să dea răspunsuri corecte.

Persoanele reţinute pentru 24 de ore urmează să fie prezentate, marţi, instanţei, cu propunere de arestare preventivă, pentru fapte de corupţie.

Potrivit surselor citate, 26 de persoane dintre cele audiate, luni, de procurorii DNA Cluj, sunt cercetate în acest caz.

Cele circa 30 de persoane au fost ridicate, luni dimineaţă, în urma unei acţiuni la care ar participat zeci de jandarmi de la Brigada Mobilă de Jandarmi Cluj.

Majoritate persoanelor sunt din judeţul Sălaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici