Cele mai frumoase rute din Turcia dedicate călătoriilor cu rulota

  • Vacanţele cu rulota sunt din ce în ce mai populare şi oferă experienţe unice pentru călătorii care îşi doresc să exploreze noi rute.
  • Turcia le oferă pesoanelor care călătoresc cu rulota sau auto-rulota, numeroase opţiuni şi destinaţii.
  • Peisajele pitoreşti, oraşele antice, satele frumoase şi bucătăria sa delicioasă fac din Turcia o alegere ideală pentru călătoriile pe roţi.
1010 afișări
Imaginea articolului Cele mai frumoase rute din Turcia dedicate călătoriilor cu rulota

De la Marea Egee la soarele Mediteranean

Pornind de la Çanakkale, acest traseu minunat şerpuieşte prin inima istorică a Egeei de Nord, extinzându-se până în Antalya, oraşul-port preferat al Rivierei Turciei, respectiv Çanakkale. Punctul de plecare, prezintă nenumărate opţiuni, mai ales pentru oricine este interesat de istorie. Puteţi explora oraşul antic Troia, puteţi urmări originea epopeilor Iliadei şi Odiseei scrise de Homer în Çanakkale şi puteţi vizita Muzeul Troia, care a primit Premiul Special al Academiei Muzeului European. Când ajungeţi în Ayvacık, unul dintre cartierele din Çanakkale, puteţi explora oraşul antic Assos. În plus, la poalele Muntelui Ida, Ayvacık are mai multe zone de camping şi glamping unde vă puteţi parca rulota.

Pe acest traseu de la Çanakkale la İzmir, veţi întâlni locuri pitoreşti unde vă puteţi bucura de mare-nisip-soare, inclusiv oraşul istoric de navigaţie Foça, Urla, renumit pentru anghinare şi Seferihisar, primul „oraş lent” (Cittaslow). ) din Turcia. Mai puteţi vizita Şirince, locaţie renumită pentru casele sale istorice, vinurile delicioase, sau regiunile populare de vacanţă Çeşme şi Alaçatı care sunt, de asemenea, pe acest traseu. În İzmir, puteţi descoperi câteva oraşe istorice antice importante, cum ar fi Efes, Pergamon (Pergam) şi Klozamenai. Aici vă mai puteţi bucura şi de bucătăria bogată din Marea Egee – care încorporează o mare varietate de fructe de mare şi ierburi – şi să vă începeţi ziua cu un mic dejun din Marea Egee.

În Muğla, situat la joncţiunea Mării Mediterane şi Egee, pe o continuare a traseului, vă aşteaptă multe oraşe de coastă precum Bodrum, Fethiye, Marmaris, Datça şi Köyceğiz, fiecare dintre ele considerate drept un paradis turistic. Pe acest traseu superb poţi petrece mai mult timp în Bodrum. Acest centru de vacanţă strălucitor oferă divertisment fiind plin de viaţă, împreună cu renumitul Muzeu Subacvatic Bodrum şi Mausoleul din Halicarnas.

Pentru a descoperi urmele civilizaţiilor adânc înrădăcinate, puteţi explora oraşele antice Lagina, Herakleia, Stratonikeia sau Knidos, care este deosebit de fascinant datorită locaţiei sale. După ce te-ai plimbat prin magnificul Knidos, situat chiar în vârful Peninsulei Datça, poţi vizita Datça, care atrage atenţia prin calmul său unic.

De asemenea, pe acest traseu se află Ölüdeniz şi Butterfly Valley Beach, situată la poalele Babadağ, plajă care este considerată printre cele mai frumoase plaje din lume şi a fost clasificată de Fundaţia pentru Protecţia Patrimoniului Mondial drept unul dintre cei 100 de munţi din lume care au nevoie urgentă de protecţie. Regiunea are numeroase facilităţi şi zone unde vă puteţi parca rulota la umbra pinilor. În timp ce sunteţi aici, puteţi experimenta cel mai faimos traseu de parapantă din Türkiye, situate la periferia oraşului Babadağ.

Antalya – oraşul cu cele mai multe steaguri albastre din lume

Revenind pe traseu, drumul vă va duce până în Antalya, considerate drept inima Rivierei din Turcia. Antalya, oraşul cu cele mai multe plaje cu steag albastru din lume, atrage atenţia prin malul mării extrem de curat şi prin pesiajele sale. Aceste calităţi au făcut ca regiunea să se transforme într-un centru de aşezare de mii de ani. Bogăţia istorică a Antaliei include oraşul antic Xanthos şi centrul său de cult Letoon, Side, Perge, Aspendos, Myra şi Patara; puteţi explora oraşele antice maiestuoase ale oraşului. Unele dintre traseele de drumeţii uluitoare ale lumii se află în provincia Antalya, cum ar fi Drumul Lycian, Drumul Patrimoniului Cultural Pisidia şi Drumul St. Paul. Kaş, un important centru turistic de scufundări în Turcia şi în lume, se află, de asemenea, în graniţele provinciei. Când ajungeţi în Kaş, este recomandat să treceţi pe la plaja Kaputaş, considerate drept una dintre cele mai frumoase plaje din lume.

Un traseu al pădurilor de pe coasta Mării Negre

Regiunea Mării Negre din regiunea de nord a Turciei uimeşte, oferind o coastă unde marea şi versanţii împăduriţi de munţi se întâlnesc. Regiunea este, de asemenea, una dintre cele mai populare rute de rulote din Turcia. Când porniţi de la Istanbul către Marea Neagră într-o rulotă, prima ta oprire va fi Bolu, zonă acoperită de păduri şi unde poţi beneficia de aer proaspăt şi de un peisaj cu foarte multe note de verde. După ce ai vizitat tot ce se poate vizita urmează să te muţi de la Bolu la Safranbolu, locaţie cu case turceşti pitoreşti din lemn iar de acolo, vă puteţi îndrepta spre minunatul Kastamonu.

Samsun, un oraş-port istoric care încântă vizitatorii cu frumuseţea sa naturală, este o altă bijuterie de pe traseu. Aici puteţi vizita Sanctuarul de Păsări din Delta Kızılırmak. După Samsun, drumul te duce spre Ordu, renumit pentru frumuseţea sa naturală. Când vă aflaţi în Ordu, platourile Perşembe şi Çambaşı, cascadele Çiseli şi Uzundere, Canionul Geçilmez şi satul Yeşilce, care uimesc cu simplitatea lor, sunt doar câteva dintre locurile pe care ar trebui să le vedeţi. În Trabzon, următoarea oprire, vă aşteaptă o adevărată comoară culturală. Mănăstirea Sümela este printre cele mai importante moşteniri culturale din Turcia şi Trabzon. Construită în stânca abruptă în timpul Imperiului Roman de Răsărit, această mănăstire magnifică se află pe Lista indicativă a Patrimoniului Mondial UNESCO din 2000. În Rize şi Artvin, alte trasee uimitoare ale Mării Negre, veţi întâlni văi de deal, platouri de culoare verde smarald. , pâraie clocotite şi castele istorice. Veţi gusta, de asemenea dintr-un stil unic de bucătărie turcească de sezon care constă în multe preparate pe bază de ierburi aromate şi peşte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici