Video Centru medical cu 16 specializări, destinat persoanelor nevoiaşe, deschis în Sectorul 6. Patriarhul Daniel a oficiat slujba de sfinţire a clinicii

Bucureştenii din sectorul 6 al Capitalei au la dispoziţie, de marţi, un centru medical ambulatoriu, „Sfântul Nectarie”, care se adresează îndeosebi persoanelor nevoiaşe şi care sunt deja înregistrate în programele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 (DGASPC).

1122 afișări

Centrul Medical „Sfântul Nectarie”, deschis marţi în prezenţa Patriarhului Daniel şi a primarului general Gabriela Firea, oferă o gamă de 16 servicii medicale, printre care cardiologie, ginecologie, neurochirurgie, urologie, psihiarie sau chiar stomatologie. Clinica a fost amenajată într-o clădire a DGASPC, iar dotarea acesteia a costat aproximativ un million de lei, potrivit reprezentanţilor DGASPC.

„Este un centru medico-social, pentru că ne adresăm în primul rând categoriilor defavorizate, care vor beneficia aici de servicii medicale de calitate. El se adresează locuitorilor sectorului 6 şi acoperim un număr de 16 specializări medicale. Doamna primar general ne-a promis un computer tomograf, iar gama de servicii se va extinde anul viitor. Este un centru care are 60 de angajaţi, cadre medicale, nume de valoare în medicina românească, care vor veni să presteze aici pro bono”, a declarat directrul general al DGASPC 6, Gabriela Schmutzer.

Potrivit sursei citate, centrul medical va avea circa 500 de pacienţi lunar, în principal cei care beneficiază deja de serviciile de asitenţă socială şi cei care sunt beneficiari ai legii venitului minim garanatat sau cei care provin din familiile monoparentale.

La deschiderea centrului a participat şi Patriarhul Daniel, care a oficiat o slujbă de sfinţire a clinicii, în prezenţa primarului general Gabriela Firea.

„Este o realizare a Primăriei Sectorului 6, la care şi Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) doreşte să aducă o contribuţie. Vrem să ajutăm cu un computer tomograf şi cu două ecografe, iar în cel mai scurt timp PMB va realiza procedurile legale pentru ca aparatura să ajună la centrul medical. În scurt timp şi PMB va inaugura ambulatoriul de la Foişor şi, de asemenea, cel mai mare spital pedriatic din ţară, Victor Gomoiu. De asemenea, recent am înfiinţat compania Medicala, de pe lângă PMB, care va acorda îngrijiri la domiciuliu în toate cele 6 sectoare ale Capitalei, după solicitări”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Patriarhul Daniel a fost primit cu pâine şi sare de mai mulţi copii care beneficiază de asistenţă în cadrul DGASPC 6, micuţii fiind îmbrăcaţi în costume tradiţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici