Centru medical pentru studenţii din "Regie"

În campusul universitar "Regie" din Bucureşti va fi deschis, la începutul anului universitar, un Centru medical care să deservească cei aproximativ 5.000 de studenţi, proiect început în anul 2005, dar abandonat.

283 afișări
Imaginea articolului Centru medical pentru studenţii din "Regie"

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu (Imagine Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Primarul general Sorin Oprescu a declarat vineri, după o vizită la centrul medical care urmează să fie deschis pentru studenţii din campusul Regie, că şi-a finalizat un proiect pe care îl începuse în 2005.

Potrivit primarului Capitalei, lucrările de amenajare a unui Centru medical, care să deservească cei aproximativ 5.000 de studenţi care locuiesc în campusul "Regie", au fost abandonate în 2005 până la începutul acestui an centrul medical fiind neoperaţional.

"Studenţii au apelat acum şapte luni de zile la mine, pentru a le oferi ajutorul în finalizare acestui centru medical, care urmează să devină operaţional pentru întreg campusul", a spus Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a precizat că lucrările de reabilitare a clădirii nu a costat municipalitatea foarte mult, aceasta fiind deja ridicată, iar în prezent au fost efectuate lucrări de reamenajare şi dotare cu aparatură medicală, precum şi recompartimentare a spaţiului existent.

Întrebat despre valoarea exactă a investiţiei, primarul Oprescu a declarat că Centrul medical a costat "nu mai mult de 150 de ceasuri cu limbi de aur".

Astfel, în centrul medical vor funcţiona patru cabinete, două dintre ele fiind pentru medicină generală, în timp ce în alte două cabinete îşi vor desfăşura activitatea medici de oftalmologie, ginecologie şi ORL.

Managerul proiectului "Centru medical pentru studenţi", doctor Tania Rădulescu, a declarat, mentru MEDIAFAX, că se poartă discuţii cu reprezentanţii Casei de Asigurări şi Sănătate pentru a obţine derogări pentru medicii care îşi vor desfăşura activitatea în centrul medical, astfel încât studenţii să poată beneficia de consultaţii fără a avea nevoie de trimiteri de la medicii de familie, având în vedere că în campusul studenţesc aceştia vin din toate zonele ţării.

Lângă Centrul medical pentru studenţi a fost amenajat şi un teren de sport în interiorul campusului, pe fosta groapă de gunoi a campusului.

Totodată, Oprescu a precizat că în interiorul campusului au mai fost făcute amenajări "din punct de vedere al traficului, al parcărilor şi al aleilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici