Centrul Chinologic al Poliţiei din Sibiu pregăteşte câini pentru detectarea persoanelor cu COVID

Ministrul de Interne, Lucian Bode, susţine că la Centrul Chinologic al Poliţiei Române din Sibiu a început anul trecut un proiect care are ca scop antrenarea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2.

531 afișări
Imaginea articolului Centrul Chinologic al Poliţiei din Sibiu pregăteşte câini pentru detectarea persoanelor cu COVID

Centrul Chinologic al Poliţiei din Sibiu pregăteşte câini pentru detectarea persoanelor cu COVID

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat pe Facebook că a vizitat joi, împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, Centrul Chinologic al Poliţiei Române din Sibiu.

Acesta a spus că, în anul 2020, la nivelul centrului a început un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliţiei de Frontieră şi Poliţiei Transporturi.

„Este un proces în desfăşurare şi am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noştri din acest centru”, a scris ministrul pe reţeaua de socializare.

Acesta a mai spus că în cei 70 de ani de existenţă ai Centrului Chinologice s-au obţinut „rezultate deosebite în lupta antidrog, în intervenţia antiteroristă, investigarea criminalistică, limitarea migraţiei ilegale, salvarea de victime, desfăşurarea acţiunilor de ordine publică şi, în curând, în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2”.

Lucian Bode i-a asigurat pe angajaţii centrului din Sibiu de susţinere pentru eficientizarea şi modernizarea unităţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici