Cererea de eliberare condiţionată formulată de unul din asasinii lui Mihalea, respinsă de instanţă

Tribunalul Dâmboviţa a respins definitiv cererea de eliberare condiţionată formulată de Nelu Florian Gavrilă, unul dintre cei doi ucigaşi ai lui Ioan Luchian Mihalea, dar bărbatul, care este condamnat pe viaţă, poate formula o nouă cerere în acest sens peste şase luni, potrivit deciziei instanţei.

174 afișări
Imaginea articolului Cererea de eliberare condiţionată formulată de unul din asasinii lui Mihalea, respinsă de instanţă

Cererea de eliberare condiţionată formulată de unul din asasinii lui Mihalea, respinsă de instanţă (Imagine: Shutterstock)

Magistraţii Tribunalului Dâmboviţa au menţinut decizia pronunţată în 6 februarie 2014 de Judecătoria Găeşti, care a respins cererea de eliberare condiţionată formulată de Nelu Florian Gavrilă, unul dintre cei doi ucigaşi ai lui Ioan Luchian Mihalea.

Tribunalul Dâmboviţa a dispus ca Gavrilă să poată depune o nouă cerere dee liberare condiţionată în termen de şase luni de la pronunţarea sentinţei, reducând astfel termenul iniţial de 12 luni dispus de Judecătoria Găeşti.

Sentinţa pronunţată de Tribunalul Dâmboviţa în cazul lui Nelu Florian Gavrilă este definitivă.

Nelu Florian Gavrilă, condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea lui Ioan Luchian Mihalea şi care îşi execută pedeapsa în Penitenciarul Găeşti, a cerut liberarea condiţionată, solicitarea sa fiind respinsă în luna februarie a acestui an de către Judecătoria Găeşti, care a dispus totodată ca Gavrilă să poată formula o nouă cerere de liberare condiţionată peste 12 luni, mai exact în ianuarie 2015, termenul fiind redus prin sentinţa Tribunalului Dâmboviţa.

Complicele lui Gavrilă la asasinarea lui Ioan Luchian Mihalea, Ionel Păun, deţinut în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, a depus şi el o cerere de eliberare, care a fost respinsă din cauza comportamentului agresiv avut în detenţie.

Ioan Luchian Mihalea - compozitor, interpret şi fondator al grupurilor Song şi Minisong - a fost ucis la vârsta de 42 de ani, în 1993. Cei doi criminali, Nelu Lucian Gavrilă şi Ionel Păun, care voiau să-l jefuiască, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici