Video Certificatul de Situaţie de Urgenţă NU mai e necesar pentru obţinerea şomajului tehnic. Tot ce trebuie să ştii despre noile măsuri

  • Certificatul de Situaţie de Urgenţă se acordă companiilor afectate de epidemie
  • Certificatul de Urgenţă se eliberează exclusiv online, pe prevenire.gov.ro
  • Certificatul de Situaţie de Urgenţă nu mai e necesar pentru obţinerea şomajului tehnic
2931 afișări

Din cauza epidemiei de coronavirus afacerea ta merge prost? Guvernul ia câteva măsuri, care să te ajute în această situaţie. Printre acestea, posibilitatea să amâni plata la utilităţi şi chirie.

Ca să poţi beneficia însă de acest ajutor, ai nevoie de un Certificat de Situaţie de Urgenţă. Uite cum poţi să-l obţii de la Ministerul Economiei.

În primul rând, trebuie să transmiţi o notificare pe e-mail la Agenţia pentru IMM, Atragere Investiţii, Promovare Export. Nu este nevoie să mai aştepţi şi răspunsul instituţiei. Apoi, solicită online unul din cele două tipuri de Certificat de Situaţie de Urgenţă. Acesta îl vei folosi ulterior la vizitele de monitorizare ale reprezentanţilor Agenţiei pentru IMM-uri sau ca să beneficiezi de măsurile de sprijin.  

În plus, trebuie să ştii că Certificatele de Situaţie de Urgenţă NU mai sunt necesare pentru obţinerea şomajului tehnic. Toate aceste măsuri sunt valabile cât timp durează starea de urgenţă.

Cum poţi suspenda obligaţiile contractuale pe perioada stării de urgenţă:

- transmite o notificare prin e-mail către Agenţia pentru IMM, Atragere Investiţii, Promovare Export; nu trebuie să aştepţi răspuns de la instituţie  

- solicită online pe www.prevenire.gov.ro unul din cele două tipuri de Certificat de Situaţie de Urgenţă: Tip 1 (albastru) sau Tip 2 (galben)

- certificatul poate fi prezentat ulterior la vizitele de monitorizare ale reprezentanţilor AIMMAIPE sau poate fi folosit în relaţiile cu instituţiile publice, pentru a obţine facilităţi de creditare, măsuri de sprijin, amânarea la plata utilităţilor, invocarea de forţă majoră.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici