CFR începe un program de reparaţii la linii de cale ferată cu ecartament larg şi normal

CFR S.A va demara, în regie proprie, un program de reparaţii la mai multe linii de cale ferată cu ecartament larg şi cu ecartament normal, din staţiile de frontieră Vicşani (SRCF Iaşi) şi Halmeu (SRCF Cluj), anunţă ministerul Transporturilor Sorin Grindeanu pe Facebook.

2730 afișări
Imaginea articolului CFR începe un program de reparaţii la linii de cale ferată cu ecartament larg şi normal

CFR începe un program de reparaţii la linii de cale ferată cu ecartament larg şi normal

Aceste lucrări suplimentează capacitatea de transport existentă şi au ca scop creşterea gradului de operaţionalizare a traficului de marfă, îmbunătăţirea condiţiilor de manevră şi îmbunătăţirea circulaţiei la frontierele cu Calea Ferată din Ucraina, precizează Grindeanu.

„Pentru staţia CF Vicşani lucrările se vor desfăşura în perioada 28 aprilie - 3 mai 2022. Vor fi operaţionalizate încă 5 linii de cale ferată dintre care 3 cu ecartament larg. În staţia de frontieră Halmeu lucrările se vor derula în perioada 2 mai - 31 mai 2022. Prin aceste lucrări se vor redeschide încă 4 linii de cale ferată dintre care 2 cu ecartament larg. Măsurile vor permite creşterea capacităţii de transbordare a mărfurilor din trenurile care provin din Ucraina şi vor conduce automat la reducerea timpilor tehnologici necesari acestor operaţiuni. Practic, dupa finalizarea lucrărilor, în punctul de frontiera Vicşani vor fi operaţionale 7 linii de cale ferată cu ecartament larg şi ecartament normal, iar la Halmeu, 16 linii de cale ferată cu ambele tipuri de ecartament”, spune ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cfr,
reparaţii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici