CFR şchiopătează | Mai multe trenuri din şi către Bucureşti au înregistat ÎNTÂRZIERI, din cauza unui furt de relee/ Traficul feroviar este întrerupt între Sighişoara şi Braşov

Circulaţia feroviară pe segmentul Lehliu - Săruleşti (Magistrala Bucureşti-Constanţa) se desfăşoară în condiţii normale de trafic începând cu ora 12.05, odată cu finalizarea lucrărilor de înlocuire a releelor furate.Pe relaţia Călineşti – Goleşti continuă lucrările.

989 afișări
Imaginea articolului CFR şchiopătează | Mai multe trenuri din şi către Bucureşti au înregistat ÎNTÂRZIERI, din cauza unui furt de relee/ Traficul feroviar este întrerupt între Sighişoara şi Braşov

Întârzieri ale trenurilor din şi către Bucureşti din cauza unui furt de relee

Potrivit CFR Infrastructură, circulaţia feroviară pe segmentul Lehliu - Săruleşti (Magistrala Bucureşti-Constanţa) se desfăşoară în condiţii normale de trafic începând cu ora 12.05, odată cu finalizarea lucrărilor de înlocuire a releelor furate.

De asemenea, continuă lucrările de înlocuire a cablului tăiat pe relaţia Călineşti – Goleşti (tronsonul Titu-Goleşti), unde se menţine măsura de circulaţie în condiţii speciale, de tip cale liberă, sub supravegherea personalului feroviar.

Trenurile care circulă pe ruta Bucureşti - Constanţa şi retur, precum şi cele care merg dinspre Piteşti şi Craiova către Capitală au înregistrat, luni, întârzieri, din cauza unor furturi de relee.

Potrivit CFR Infrastructură, circulaţia feroviară pe relaţiile Lehliu - Săruleşti (Magistrala Bucureşti-Constanţa) şi Călineşti – Goleşti (tronsonul Titu-Goleşti) s-a desfăşurat în condiţii speciale, de tip cale liberă, sub supravegherea personalului feroviar, care a dirijat traficul pe bază de comandă telefonică. Măsura a fost impusă după ce persoane necunoscute au tăiat cablul de alimentare al instalaţiei de dirijare a traficului între Călineşti - Goleşti, în vederea sustragerii, iar între Lehliu şi Săruleşti au furat 50 de relee, după ce au devastat dulapurile instalaţiilor de dirijare.

Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că este vorba despre toate trenurile care circulă pe ruta Bucureşti - Constanţa şi retur, precum şi cele care merg dinspre Piteşti şi Craiova către Capitală şi retur.


Trenurile care circulă pe ruta Bucureşti - Constanţa şi retur, precum şi cele care merg dinspre Piteşti şi Craiova către Capitală înregistrează, luni dimineaţă, întârzieri, din cauza unor furturi de relee. Hoţii au tăiat cabluri de alimentare ale instalaţiilor de dirijare. 

Potrivit CFR Infrastructură, circulaţia feroviară pe relaţiile Lehliu - Săruleşti (Magistrala Bucureşti-Constanţa) şi Călineşti – Goleşti (tronsonul Titu-Goleşti) se desfăşoară în condiţii speciale, de tip cale liberă, sub supravegherea personalului feroviar, care dirijează traficul pe bază de comandă telefonică.

Măsura a fost impusă după ce persoane necunoscute au tăiat cablul de alimentare al instalaţiei de dirijare a traficului între Călineşti - Goleşti, în vederea sustragerii, iar între Lehliu şi Săruleşti au furat 50 de relee, după ce au devastat dulapurile instalaţiilor de dirijare.

Până la înlocuirea componentelor furate şi remedierea deranjamentelor tehnice, trenurile înscrise în circulaţie pe cele două segmente de cale ferată vor acumula întârzieri în graficul de circulaţie de 10-20 de minute pe porţiunea afectată, întârzieri care modifică implicit şi ora de sosire la destinaţie.

Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, a declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre toate trenurile care circulă pe ruta Bucureşti - Constanţa şi retur, precum şi cele care merg dinspre Piteşti şi Craiova către Capitală şi retur.

Achiţionarea materialelor feroase şi neferoase utilizate în activitatea feroviară este interzisă şi constituie contravenţie sancţionată cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei, iar cei care vor săvârşi această contravenţie vor achita, pe lângă amenda contravenţională, şi un tarif cu titlu de tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare în cauză şi a manoperei aferente.

Traficul feroviar între Sighişoara şi Braşov este întrerupt, luni, după ce s-a constatat că o şină este ruptă pe firul 1. Firul 2 era deja închis pentru a permite înlocuirea traverselor din beton.

Potrivit Centrului Infotrafic, traficul feroviar pe magistrala de cale ferată 300 Sighişoara - Braşov este oprit între localităţile Racoş şi Rupea, în judeţul Braşov.

Măsura a fost luată după ce s-a constatat pe firul 1 o şină ruptă, firul 2 fiind închis pentru a permite înlocuirea traverselor din beton.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici