Chestorul Liviu Popa: Oficialii străini consideră România una dintre cele mai sigure ţări din Europa

Inspectorul general al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, susţine că oficialii străini consideră România una dintre cele mai sigure ţări din Europa, iar contribuţia cea mai importantă la acest fapt o au structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor.

229 afișări
Imaginea articolului Chestorul Liviu Popa: Oficialii străini consideră România una dintre cele mai sigure ţări din Europa

Chestorul Liviu Popa: Oficialii străini consideră România una dintre cele mai sigure ţări din Europa (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Ne place să inducem ideea că România e o ţară nesigură, o ţară neagră. S-a dat eurobarometrul de toamnă de la Bruxelles, iar România este considerată cea mai sigură ţară din această parte a Europei şi una din ţările cele mai sigure din Europa. Contribuţia esenţială la această linişte o au structurile Ministerului de Interne: Poliţie, Jandarmerie, Poliţie de Frontieră", a declarat chestorul Liviu Popa, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

El a precizat că se fac cu mare uşurinţă hărţi ale clanurilor interlope din ţară, dar că operaţiunile desfăşurate de poliţişti sunt mai importante decât aceste grupări.

"Cu atâta uşurinţă fac unii hărţi...Adică am văzut că reprezintă tot felul de clanuri şi grupări de crimă organizată. În Oradea, au fost prezentate două grupări de crimă organizată din care una era Grecu, cealaltă mai mare, cu un şef mai mare, era unu' Porumbelu. Cred că l-a bătut Grecu bine pe Porumbelu că i-a spus că e mai mare ca el. Dacă astea sunt grupări...Credeţi-mă, operaţiunile pe care Poliţia Română le desfăşoară atât pe teritoriul ţării, cât şi afară sunt mult mai de anvergură decât aceste grupări. O să vedeţi şi rezultate, sunt rezultate. Săptămâna trecută a spus un responsabil din... prefer să nu dau numele instituţiei, că întreaga colaborare cu Poliţia Română este model de colaborare la nivel european şi chiar internaţional", a afirmat chestorul Liviu Popa.

Acesta a dat asigurări că nu este meritul său, ci este meritul "atâtor oameni de înaltă calitate care lucrează în Poliţia Română".

"Vă asigur că Poliţia este o instituţie foarte vie, foarte conectată la ceea ce înseamnă fenomen infracţional în România şi capabilă, în primul rând prin oamenii pe care îi are, dar şi prin resursele de natură logistică şi celelalte, să asigure liniştea cetăţenilor în România", a explicat şeful IGPR.

El a mai spus că raportul Poliţiei pe primele nouă luni ale anului arată că oamenii legii şi-au făcut datoria, înregistrându-se rezultate bune în mai multe zone.

"Am văzut raportul pe primele nouă luni de zile. Este pentru prima dată când avem o scădere la infracţionalitatea stradală, una mică, dar după cinci ani de zile este pentru prima dată când avem scădere. Mai sunt şi alte statisticii care dovedesc că Poliţia şi-a făcut datoria. Vă asigur că stăm foarte bine, atât pe numărul de arestaţi pe numărul de grupări destructurate, pe valoarea prejudiciilor recuperate, pe numărul de cauze în care au fost grupări de natură economică, sunt multe activităţi pe care le-am desfăşurat şi vă spun, cu rezultate foarte bune", a mai afirmat şeful Poliţiei Române.

Chestorul Liviu Popa a participat, miercuri, la inaugurarea noului sediu al Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, aflat chiar la intrarea în oraş dinspre Valu lui Traian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici