Chestorul Manoloiu, despre ancheta Parchetului: Poate este un moment zero al Evidenţei Populaţiei

Chestorul şef Constantin Manoloiu a declarat, luni, după audierea sa în cazul referendumului, că ancheta Parchetului ar putea fi "un moment zero" al Evidenţei Populaţiei, referindu-se la eventualitatea stabilirii cu exactitate a numărului persoanelor aflate în evidenţele instituţiilor.

491 afișări

"Sperăm ca acum - poate este şi un moment zero al evidenţei populaţiei - să facem o verificare în teren", a declarat, luni, Constantin Manoloiu, precizând că din baza de date vor fi scoase doar persoanele decedate sau alte persoane, dar doar pe cale legală în baza unui "act absolut legal".

Şeful Evidenţei Populaţiei din MAI, chestorul Constantin Manoloiu, a făcut referire la necesitatea unui soft care să actualizeze on-line numărul persoanelor odată cu decesul unei persoane şi care să facă legătura dintre serviciile de stare civilă şi cele ale evidenţei populaţiei.

"Avem un proiect (...). Dacă s-ar fi informatizat, nu mai aveam nicio problemă (...) Dacă aveam softul, se actualiza on-line", a mai spus chestorul Manoliu arătând şi că au fost făcute demersuri către conducerea instituţiei, motivul nerealizării proiectului putând fi lipsa de bani.

Şeful Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor, chestorul Constantin Manoloiu, a fost pus oficial sub acuzare, împotriva ofiţerului de poliţie fiind declanşată urmărirea penală pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, informează Ministerul Public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici