Chiriaşi RAAPPS, evacuaţi cu executor dacă nu predau casele

Foşti demnitari care ocupă încă imobile RA-APPS, printre care şi Mircea Geoană, au fost notificaţi în urmă cu mai multe luni asupra faptului că trebuie să părăsească locuinţele regiei şi urmează să fie evacuaţi prin executor judecătoresc, după vacanţa judecătorească, dacă nu se conformează cererii.

219 afișări
Imaginea articolului Chiriaşi RAAPPS, evacuaţi cu executor dacă nu predau casele

Chiriaşi RAAPPS, evacuaţi cu executor dacă nu predau casele

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), care administrează aceste locuinţe, a transmis foştilor demnitari, în urmă cu mai multe luni, o notificare executorie judecătorească prin care se solicita eliberarea caselor ocupate, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca, în subordinea căruia funcţionează regia.

În momentul expirării contractului de închiriere, RA-APPS, ca proprietar al imobilului, trimite locatarului o notificare executorie judecătorească în baza căreia acesta este obligat să părăsească locuinţa, fără a mai fi dat în judecată.

Printre persoanele notificate se află şi Mircea Geoană, care a fost înştiinţat de către RA-APPS, prin SAIFI, la 28 februarie 2008, de expirarea contractului de închiriere a locuinţei.

O notificare i-a fost transmisă lui Mircea Geoană, la 4 martie 2008, înregistrată cu numărul 1796, privind evacuarea din vila regiei, au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, surse din cadrul RA-APPS.

"Pentru mine, Mircea Geoană nu este o problemă, ci mă interesează doar respectarea unui principiu de legalitate, oricare ar fi persoana în cauză", a spus şeful SGG.

Sursele RA-APPS au mai afirmat că Petre Roman, un alt fost demnitar care are un contract de închiriere a unei vile RA-APPS, neinclusă însă pe lista imobilelor de protocol, care expiră în 2009, va fi notificat în cursul zilei de miercuri asupra faptului că nu a plătit o chirie majorată pentru spaţiul pe care îl ocupă, conform deciziei Guvernului.

Guvernul a decis, în luna februarie, ca RA-APPS să majoreze chiria pentru casele administrate, începând cu luna martie, rezultând o chirie cuprinsă între 275 de lei şi 5.697 lei, în funcţie de suprafaţă.

Pentru vilele administrate de RA-APPS, chiria a fost majorată de la un euro la 10 euro/mp.

Tot atunci, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care o serie de imobile ale RA-APPS, între care cele locuite de Mircea Geoană şi Şerban Mihăilescu, au fost trecute în categoria celor de protocol, ceea ce presupune evacuarea actualilor chiriaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici