Chiştoacele sunt la fel de nocive precum fumul eliminat de o ţigară aprinsă

Un chiştoc stins elimină timp de mai multe zile substanţe nocive, iar acestea sunt şi mai periculoase atunci când vin în contact cu o sursă de căldură, arată un nou studiu publicat de Daily Mail.

820 afișări
Imaginea articolului Chiştoacele sunt la fel de nocive precum fumul eliminat de o ţigară aprinsă

Studiu: Chiştoacele sunt la fel de nocive precum fumul eliminat de o ţigară aprinsă

Chiştoacele sunt la fel de nocive precum fumul eliminat de o ţigară aprinsă. Asta arată un studiu publicat recent de Daily Mail. Nu puţini sunt părinţii care lasă zile în şir chiştoacele în scrumiere fie în maşină, fie acasă. Ei nu ştiu că în acest fel copiii se pot îmbolnăvi.

"În contact cu temperaturile mai ridicate, acele chiştoace .. pot să se degaje acele substanţe care au rol nefast asupra organismului, în special pentru cei care vin în contact direct cu chiştoacele", a declarat Gilda Popescu, medic primar pneumolog.

Resturile de la ţigări pot declanşa boli grave.

"Se degajă aceşti vapori iritanţi care pot să declanşeze în organism o serie de modificări, mutaţii, care să faciliteze apariţia neoplasmului bronhopulmonar sau să accelereze evoluţia unor boli cronice ", a completat medicul.

Un chiştoc elimină mai multe zile la rând 15% din substanţele nocive conţinute de fumul expirat.

Un studiu recent arată că 28 de români mor zilnic din cauza cancerului pulmonar.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici