Cinci copii din Dâmboviţa, în stare GRAVĂ după ce au ingerat sedative, duse la spital în Bucureşti. Una dintre fetiţele, în comă/ Ce spun medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu

Patru copii din localitatea Răcari, judeţul Dâmboviţa, care au ingerat medicamente cu efect sedativ sunt transportaţi, marţi, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, starea lor fiind gravă. Poliţiştii care fac verificări la faţa locului au chemat ambulanţa pentru încă un copil care e somnolent.

3397 afișări
Imaginea articolului Cinci copii din Dâmboviţa, în stare GRAVĂ după ce au ingerat sedative, duse la spital în Bucureşti. Una dintre fetiţele, în comă/ Ce spun medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu

Patru copii din Dâmboviţa sunt în stare GRAVĂ după ce au ingerat sedative. Micuţii sunt duşi la spital în Bucureşti

UPDATE 2: Una dintre fetiţele din Dâmboviţa care au ingerat sedative, în comă

Unul dintre copiii din Răcari, judeţul Dâmboviţa, care au ingerat sedative, este în comă, iar alţi patru au intoxicaţie acută, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din anchetă. Cele cinci fetiţe erau singuri acasă, mama fiind plecată să încaseze ajutorul social.

Surse din anchetă au declarat, marţi seara, pentru MEDIAFAX, că una dintre cele cinci fetiţe care au ingerat medicamente sedative este în comă, iar celelalte patru au suferit o intoxicaţie acută. Cei cinci copii au fost internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu, din Bucureşti.

Potrivit surselor citate, cele cinci copile cu vârste cuprinse între 3 şi 9 ani, trei surori şi două verişoare, erau singure acasă, în satul Răcari, comuna Ghergani, mama celor trei fiind plecată să încaseze ajutorul social.

Femeia a fost cea care le-a găsit pe copile fiindu-le rău şi a sunat la 112.

 

Poliţiştii din Dâmboviţa au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările evenimentului.

UPDATE 1: Medicii de la Spitalul Alexandrescu: Cele cinci fete care au ingerat sedative rămân internate la Toxicologie

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu au declarat, pentru MEDIAFAX, că cele cinci fete care au în ingerat în mod accidental Anxiar, un medicament pentru tratamentul stărilor de anxietate, rămân internate în spital.

Minorele sunt în Secţia de Toxicologie sub tratament perfuzabil.

Purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Dâmboviţa, Polixenia Necula, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că patru copii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, din Răcari, sunt transportaţi cu patru ambulanţe la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, în stare gravă.

„Am găsit patru copii cu vârste de la trei la şase ani, cu stare de somnolenţă, după ce au ingerat sedative. Am trimis patru ambulanţe la locul solicitării, dintre care una cu medic şi trei cu asistentă, care au fost redirecţionate către Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti. Mama a declarat că din tubul în care se aflau 20 de comprimate nu am mai găsit nicio pastilă”, a spus Necula.

Potrivit acesteia, ulterior, poliţistul aflat la faţa locului pentru a face cercetări, a solicitat încă o ambulanţă, şi pentru încă un copil care prezintă şi el stări de somnolenţă.

Necula a precizat că cei cinci copii fac parte din aceeaşi familie, fiind vorba despre trei fraţi şi doi verişori.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici