Cinci drumuri naţionale şi şapte drumuri judeţene din Suceava, ÎNCHISE din cauza viscolului

Şase sectoare de pe cinci drumuri naţionale şi şapte drumuri judeţene sunt închise, sâmbătă dimineaţă, în judeţul Suceava, din cauza viscolului puternic, iar autorităţile au evacuat peste 200 de persoane care rămăseseră cu maşinile blocate în zăpadă, oamenii fiind cazaţi peste noapte la primării sau localnici.

567 afișări
Imaginea articolului Cinci drumuri naţionale şi şapte drumuri judeţene din Suceava, ÎNCHISE din cauza viscolului

Cinci drumuri naţionale şi şapte drumuri judeţene din Suceava, ÎNCHISE din cauza viscolului (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit prefectului de Suceava, Florin Sinescu, echipele MAI au evacuat şi salvat 201 persoane, din care 46 persoane erau blocate pe DN17A Dorneşti – Ratoş în trei microbuze şi cinci autoturisme.

El a spus că nouă echipaje dotate cu maşini de teren au patrulat pe toate drumurile cu probleme pentru a verifica dacă sunt persoane blocate în autoturisme.

"Au fost evacuate persoanele găsite în maşini blocate din cauza viscolului. O parte au fost transportate la Grăniceşti, unde au fost cazate la Primărie sau căminul cultural, iar altele la diverse persoane, în sate. Nu au rămas oameni peste noapte în maşini", a spus Sinescu.

El a arătat că pe marginea drumurilor afectate de viscol sunt maşini, una chiar răsturnată într-un şanţ pe DN 2, în zona Grăniceşti, dar că nicio persoană nu a rămas blocată în zăpadă.

"Eforturile noastre s-au mobilizat în mod special pentru salvarea persoanelor izolate din cauza viscolului", a spus prefectul.

Potrivit acestuia, sâmbătă dimineaţa sunt închise şase sectoare de pe cinci drumuri naţionale. Astfel, este închis DN 17 Suceava - Paltinoasa, DN 2 Suceava - Falticeni, DN 2 Grăniceşti - Siret, DN 2 K Milişăuţi - Arbore - Solca, DN 29 Suceava - Salcea - Dumbrăveni - limită cu judeţul Botoşani, DN 2H Rădăuţi - Gălăneşti.

Totodată, sunt închise drumurile judeţene DJ 291 A Siret - Muşeniţa - Frătăuţii Noi, DJ 209 K Marginea - Volovăţ, DJ 209 J Arbore - Clit, DJ 178 Arbore - Burla, DJ 209 A Mihăileşti - Horodniceni- Brădăţel, DJ 178 Bălăceana - Ilişeşti şi DJ 208 E Forăşti - Dolheştii Mari.

De asemenea, Aeroportul Suceava nu este operaţional.

În judeţ sunt nealimentate total cu energie electrică un număr de 17 localităţi, iar alte două localităţi sunt alimentate parţial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici