Cinci persoane reţinute în Capitală. Eliberau fişe medicale false pentru obţinerea permisului

Cinci persoane au fost reţinute, iar alte trei au fost plasate în arest la domiciliu într-un dosar în care se fac cercetări pentru eliberarea unor fişe medicale false pentru obţinerea persmisului de conducere.

267 afișări
Imaginea articolului Cinci persoane reţinute în Capitală. Eliberau fişe medicale false pentru obţinerea permisului

Cinci persoane reţinute în Capitală. Eliberau fişe medicale false pentru obţinerea permisului

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, miercuri, procurorii şi poliţiştii Capitalei au făcut 12 percheziţii domiciliare, fiind ulterior pusă în mişcare acţiunea penală împotriva a 9 inculpaţi, 8 persoane fizice şi o clinică medicală autorizată pentru efectuarea examinărilor medicale necesare eliberării fişei medicale auto, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi în formă continuată.

Procurorii arată că, în perioada 16 august 2023 – 18 ianuarie 2024, inculpaţii, cu sprijinul clinicii, prin intermediul căreia au creat aparenţa de legalitate a activităţii desfăşurate, au constituit un grup organizat în scopul săvârşirii infracţiunilor în legătură cu procesul de eliberare a fişelor medicale grupa I şi II pentru persoane care solicitau obţinerea/reînnoirea permisului de conducere auto.

„Membrii grupului au organizat un amplu proces de falsificare a fişelor medicale, prin contrafacerea semnăturii medicilor de la specialităţile necesare procesului de examinare clinică, atestând în mod nereal că examinările medicale ar fi fost realizate de personal medical autorizat. Prin această modalitate, înscrisurile oficiale în discuţie erau eliberate cu calificativul „apt”, fără ca beneficiarii acestora să fi fost supuşi unui control medical real”, transmit procurorii.

Joi, urmare a propunerii formulate de către procurori, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a unui număr de 5 inculpaţi, respectiv luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de alţi 3 dintre aceştia. În acelaşi context, faţă de persoana juridică menţionată a fost luată măsura preventivă a interzicerii pentru o perioadă de 60 de zile a desfăşurării activităţilor de natura celor cu ocazia cărora au fost comise infracţiunile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici