Cinci persoane, suspectate că au dat diplome şi foi matricole false

Cinci persoane, între care şi doi foşti profesori universitari, sunt suspectate că au eliberat aproximativ 15.000 de diplome false şi foi matricole, în urma unor percheziţii la patru adrese din Bucureşti fiind găsite diplome de licenţă şi de bacalaureat false şi aparatura de falsificare.

478 afișări
Imaginea articolului Cinci persoane, suspectate că au dat diplome şi foi matricole false

Cinci persoane, suspectate că au dat diplome şi foi matricole false

Surse din Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 au confirmat, pentru MEDIAFAX, faptul că s-a început urmărirea penală in rem în acest caz, pentru infracţiunile de fals. Aceleaşi surse au precizat că deşi există cinci persoane bănuite pentru acuzaţiile formulate, încă nu s-a făcut atribuirea în parte a infracţiunilor pentru fiecare din cei cinci suspecţi. Astfel, faţă de cele cinci persoane încă nu s-a început urmărirea penală, au spus sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, au existat informaţii potrivit cărora un grup de cinci persoane falsifica, la cerere, dosare pentru diverse lucrări universitare. Grupul avea un tarif fix, de 3.500 de euro pentru un dosar. Aceleaşi surse au precizat că dacă persoana care dădea banii pentru falsificarea dosarului de diplomă nu dorea să se prezinte la examenul de licenţă, mai dădea 600 de euro.

În schimbul celor 600 de euro, unul dintre membrii grupării asigura substituirea plătitorului, prin documente şi carte de identitate falsă. "Această persoană mergea şi susţinea examenul respectiv", au declarat sursele citate.

Printre cei cinci se află şi doi foşti profesori universitari, care au lucrat la două universităţi din Alexandria, închise din 2005.

În acest caz s-au făcut patru percheziţii domiciliare în Capitală, trei la casele celor doi foşti profesori universitari şi a încă unei persoane, iar una la sediul unei fundaţii din Bucureşti.

Potrivit sursei citate, la sediul fundaţiei s-au găsit aparatura de falsificare, diplome de bacalaureat false, ştampile cu însemnele unor licee din ţară, produse specifice pentru falsificat şi alte obiecte.

Procurorii urmează să analizeze toate bunurile ridicare de la cele trei imobile percheziţionate şi de la fundaţie, şi să stabilească acuzaţiile care vor fi formulate împotriva celor cinci persoane.

Cei cinci ar putea fi acuzaţi de fals privind identitatea, folosirea de instrumente oficiale falsificate, uz de fals, fals în înscrisuri oficiale, au mai spus sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici