Cine este Emanoil Bocăneanu, prefectul judeţului Galaţi: Biografie şi declaraţia de avere

Prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, a fost reţinut, vineri, fiind acuzat de trafic de influenţă, şantaj, instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi abuz în serviciu, potrivit DNA.

2387 afișări
Imaginea articolului Cine este Emanoil Bocăneanu, prefectul judeţului Galaţi: Biografie şi declaraţia de avere

Cine este Emanoil Bocăneanu: Biografie şi declaraţia de avere (Imagine: www.prefecturagalati.ro)

Procurorii l-au reţinut pentru 24 de ore pe Emanoil Cătălin Bocăneanu şi urmează să ceară Tribunalului Galaţi arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

Emanoil Bocăneanu are 47 de ani, este căsătorit şi are un copil.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Prefecturii, în perioada 1993-1998 Bocăneanu a absolvit cursurile Universităţii "Danubius" din Galaţi, fiind licenţiat în Drept, iar în perioada 1993-1997 a urmat cursurile Universităţii "Dunărea de Jos", obţinând licenţa în Administraţie Publică.

În perioada septembrie 1997- februarie 2001 a fost inspector la Consiliul Judeţean Galaţi, unde a avut atribuţii de îndrumare şi control privind întocmirea şi înregistrarea actelor de stare civilă, între martie 2001 şi octombrie 2002 a fost consilier juridic la ISPAT Sidex Galaţi, iar din 2002 şi până în 2008 a fost consilier juridic la BCR, apoi, timp de două luni, a fost consilier la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

În perioada martie 2008-noiembrie 2009, Bocăneanu a fost consilier juridic la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi, iar ulterior a fost director executiv la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Populaţiei din Consiliul Judeţean Galaţi.

În mai 2012, Emanoil Cătălin Bocăneanu a fost numit prefect al judeţului.

Conform declaraţiei de avere completate în luna iunie, Emanoil Bocăneanu deţine în municipiul Galaţi o treime dintr-o casă de locuit de 400 de metri pătraţi, cumpărată în anul 2008. El are şi un autoturism Ford Focus, fabricat în anul 2006 şi achiziţionat printr-un contract de leasing.

Bocăneanu a acordat unei persoane fizice două împrumuturi în nume personal de 50.000 de euro în total.

Prefectul de Galaţi a contractat şi un credit în acest an, de 39.815 lei, scadent în anul 2019.

Conform declaraţiei de avere, în anul 2012, el a încasat venituri totale de 53.020 lei, iar soţia sa de 10.929 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici