Cine pleacă la muncă în străinătate? Portretul muncitorului român în alte ţări!

După exodul românilor la muncă în străinătate, de la sfârşitul anilor ’90 şi începutul anilor 2000, în ultimii doi ani, din cauza dificultăţilor economice, dorinţa de a-şi găsi un job în altă ţară a devenit din nou principala preocupare, atât pentru şomeri, cât şi pentru cei care mai au încă un loc de muncă. Din păcate, România îşi pierde, puţin câte puţin, forţa de muncă cel mai bine calificată, de vârstă medie şi care nu intenţionează să se mai întoarcă în ţară.

32 afișări
Imaginea articolului Cine pleacă la muncă în străinătate? Portretul muncitorului român în alte ţări!

Cine pleacă la muncă în străinătate? Portretul muncitorului român în alte ţări! (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit unui sondaj realizat de portalul Tjobs, cei mai mulţi dintre românii care vor să plece la muncă în străinătate au vârsta curpinsă între 30 şi 45 de ani, sunt căsătoriţi şi au copii şi provin din mediul urban.

De asemenea, femeile sunt cele care ar face mai degrabă pasul plecării din ţară, acestea depăşindu-i pe bărbaţi cu 7%.

Citeşte mai multe despre portretul muncitorului român în alte ţări pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici