Ciolacu, de Ziua Maghiarilor de pretutindeni: Dacă lucrăm împreună suntem mai puternici

„Istoria ne arată că numai dacă lucrăm împreună suntem mai puternici, iar uniţi suntem mai înţelepţi”, transmite, marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

149 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, de Ziua Maghiarilor de pretutindeni: Dacă lucrăm împreună suntem mai puternici

„La mulţi ani tuturor maghiarilor din România şi de Pretutindeni! Sărbătorirea Zilei Maghiarilor de pretutindeni - prilej cu care maghiarii îşi reafirmă anual identitatea - ne arată în acest context geopolitic tensionat cât de important este să accepţi dreptul celuilalt de a vedea altfel istoria”, transmite Marcel Ciolacu.

El afirmă că anul 1848 i-a apropiat pe români şi unguri şi a arătat lumii că cele două popoare au aspiraţii comune şi aparţin marii familii europene.

„Aceste evenimente revoluţionare de la 1848-1849 obligă la reflectarea importanţei unor valori universale precum libertatea şi pacea, fără de care societatea de astăzi nu ar fi fost posibilă. La fel cum nu ar fi fost posibilă fără curajul şi sacrificiul celor care au luptat în toate statele europene pentru libertate şi dreptul de a-şi decide soarta. Istoria ne arată astfel că numai dacă lucrăm împreună suntem mai puternici, iar uniţi suntem mai înţelepţi”, conchide Ciolacu.

La ultimul referendum din România, în 2011, datele au arătat că minoritatea maghiară a fost cea mai numeroasă din ţară, reprezentând 6,5% din populaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici