Circulaţia a fost reluată pe toate drumurile din judeţul Constanţa

Circulaţia rutieră a fost reluată pe toate drumurile din judeţul Constanţa, după ce 15 tronsoane de drumuri comunale sau judeţene fuseseră blocate în urma viscolului din cursul nopţii, echipele Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa reuşind deszăpezirea acestora.

57 afișări
Imaginea articolului Circulaţia a fost reluată pe toate drumurile din judeţul Constanţa

Circulaţia a fost reluată pe toate drumurile din judeţul Constanţa (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa, traficul pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale de pe raza judeţului se desfăşoară în condiţii de iarnă, carosabilul fiind acoperit peste tot cu zăpadă, la ora transmiterii acestei ştiri nemaifiind drumuri cu circulaţie întreruptă.

Astfel, se circulă pe toate drumurile naţionale pe ambele sensuri de mers, pe câte două benzi acolo unde există, stratul de zăpadă care acoperă carosabilul fiind de un centimetru. De asemenea, şi circulaţia pe drumurile judeţene şi comunale se desfăşoară în condiţii grele, de iarnă, pe aceste drumuri carosabilul fiind acoperit cu un strat de zăpadă de aproximativ 10 - 20 centrimetri, în tot judeţul, din cauza viscolului din timpul nopţii. Cele 15 tronsoane de drumuri comunale sau judeţene blocate au fost însă deszăpezite pe câte o bandă şi se lucrează la lărgirea acestora.

Pe toate categoriile de drumuri de pe raza judeţului se acţionează în continuare cu utilajele din dotare şi se împrăştie material antiderapant.

13 localităţi nu sunt alimentate cu energie electrică

Un număr de 13 localităţi din judeţ - Pantelimon, Cloşca, Vulturu, Nistoreşti, Călugăreni, Răzoare, Lipniţa, Cugiuc, Curcani, Galiţa, Gârliţa, Esechioi şi Dunarea - în continuare nu sunt alimentate cu energie electrică, iar 12 linii de medie tensiune şi 91 de posturi de transformare au suferit avarii, echipele Enel Dobrogea acţionând pentru remedierea defecţiunilor.

25 garnituri de tren au fost suspendate

Tot din cauza condiţiilor meteorologice, Regionala CFR Constanţa a anunţat că 25 garnituri de tren au fost suspendate, în timp ce Regia Autonomă Judeţeană de Apă şi Direcţia Apelor Dobrogea - Litoral au informat că nu au situaţii deosebite în domeniul lor de activitate.

ISU "Dobrogea" a mai anunţat că pentru intervenţiile în judeţ sunt pregătite 25 de ambulanţe cu personalul aferent, iar până la ora 13.00 s-au înregistrat peste 60 de solicitări.

Şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa a anunţat că 30 de cadre ale instituţiei sunt pregătite, zilnic, pentru a interveni la solicitarea autorităţilor locale sau ori de câte ori va fi nevoie. De asemenea, la sediul Inspectoratului şi la subunităţile din Medgidia şi Cernavodă, jandarmii sunt pregătiţi să ofere spaţii de cazare persoanelor care rămân înzăpezite, în apropierea acestor localităţi.

Totodată, în oraşe, echipele aflate în misiuni vor acorda o atenţie sporită persoanelor din categoria celor fără adăpost, pentru ca acestea să nu rămână pe străzi, îndeosebi pe parcursul nopţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici