Circulaţia în zona Podului Grozăveşti, închisă o săptămână pentru lucrări la Pasajul Basarab

Circulaţia rutieră în zona Podului Grozăveşti va fi închisă de marţi până în 14 septembrie, pentru lucrări la Pasajul Basarab, în perioada restricţiei traficul pe Splaiul Independenţei, între Podul Cotroceni şi Şoseaua Virtuţii, fiind permis doar maşinilor de intervenţie şi riveranilor.

50 afișări
Imaginea articolului Circulaţia în zona Podului Grozăveşti, închisă o săptămână pentru lucrări la Pasajul Basarab

Circulaţia în zona Podului Grozăveşti, închisă o săptămână pentru lucrări la Pasajul Basarab (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au anunţat, luni, că circulaţia rutieră va fi oprită în zona Podului Grozăveşti în perioada 7 - 14 septembrie, ora 24.00, pentru montarea liniilor de tramvai. În cele opt zile în care traficul va fi oprit, pe Splaiul Independenţei, între Podul Cotroceni şi Şoseaua Virtuţii vor putea circula doar riveranii şi maşinile de intervenţie ale poliţiei, pompierilor şi ambulanţei.

Circulaţia pe porţiunea din Splaiul Independenţei cuprinsă între intersecţia cu Şoseaua Cotroceni şi intersecţia cu Bulevardul Vasile Milea se va desfăşura pe o singură bandă pe sensul către Podul Grozăveşti şi pe două benzi pe sensul către Podul Cotroceni.

Pe tronsonul din Splaiul Independenţei cuprins între Podul Grozăveşti şi Şoseaua Virtutii se va circula pe o bandă pe sensul spre Şoseaua Virtuţii şi pe două benzi pe sensul către Podul Grozăveşti. Riveranii şi maşinile de intervenţie ale poliţiei, pompierilor şi ambulanţei vor putea circula pe ruta ocolitoare cu intrare dinspre Şoseaua Virtuţii, Splaiul Independenţei, prin strada Econom Atanasie Stoicescu, strada Mioriţa, strada Econom Cezărescu, cu ieşire în Bulevardul Vasile Milea şi, respectiv, cu intrare dinspre Bulevardul Vasile Milea, prin strada Econom Cezărescu, strada Alexandru Bordeanu, cu ieşire în Splaiul Independenţei.

Reprezentanţii municipalităţii au menţionat că restricţiile de trafic pe aceste porţiuni de drum sunt necesare pentru ca circulaţia pe sub Pasajul Basarab să fie reluată din 14 septembrie.

Circulaţia pe mai multe porţiuni de drum din zona Pasajului Basarab este închisă temporar pentru realizarea lucrărilor la acest obiectiv.

Astfel, circulaţia pe Calea Giuleşti, între strada Boişoara şi Calea Plevnei, pe sensul de mers spre centrul Capitalei, este închisă din 4 septembrie până în 14 septembrie, ora 24.00. În perioada restricţiilor de pe Calea Giuleşti şoferii pot circula pe o rută ocolitoare, prin strada Boişoara, strada Pascal Cristian, Şoseaua Orhideelor.

De asemenea, circulaţia pe Şoseaua Orhideelor este închisă până în 15 septembrie, între punctul de acces în complexul comercial Orhideea şi strada Serg. Constantin Ghercu.

Primarul general al Capitalei declara, în 28 august, că circulaţia rutieră pe arterele de sub Pasajul Basarab va fi reluată, pe ambele sensuri, în 15 septembrie, iar investiţia va fi finalizată până la sfârşitul anului.

Oprescu precizat că după finalizarea lucrărilor podul va fi testat timp de o lună, astfel ca din februarie 2011 să poată fi folosit.

Pasajul rutier denivelat superior Basarab va realiza legătura rutieră şi de tramvai între Bulevardul Nicolae Titulescu - Şoseaua Orhideelor - Podul Grozăveşti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulaţia tramvaielor) şi, respectiv, Şoseaua Grozăveşti, întregind astfel inelul principal de circulaţie al Bucureştiului în partea de nord-vest. Proiectul cuprinde două traversări majore de obstacole - râul Dâmboviţa, peste podul existent şi calea ferată, în zona Gării de Nord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici