Circulaţia pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti a fost reluată pe ambele sensuri

Circulaţia pe Autostrada A1 a fost reluată pe ambele sensuri de mers, luni după-amiază, în jurul orei 17.00, dar poliţiştii recomandă prudenţă în trafic şi o viteză de deplasare de maxim 80 de kilometri pe oră.

148 afișări
Imaginea articolului Circulaţia pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti a fost reluată pe ambele sensuri

Circulaţia pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti a fost reluată pe ambele sensuri (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Reprezentanţii Centrului Infotrafic al Poliţiei Române au precizat că traficul pe autostradă se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Circulaţia pe sensul Bucureşti - Piteşti al autostrăzii a fost reluată, luni, în jurul orei 14.45.

Poliţiştii recomandă şoferilor să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere, fiind instituită şi o restricţie de viteză de 80 de kilometri la oră.

Totodată, conducătorii auto sunt sfătuiţi să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să pună în funcţiune luminile de avarie la autovehiculele care încheie coloanele formate, care opresc sau care se deplasează cu viteză redusă, pentru evitarea unor coliziuni în lanţ.

Peste 100 de autovehicule de tonaj greu au aşteptat, luni, la Bascov, în judeţul Argeş, la ieşirea de pe DN7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea spre Autostrada Bucureşti - Piteşti ridicarea interdicţiei de pe A1.

Autostrada A1 a fost închisă pe ambele sensuri de circulaţie, duminică seară, de la ora 20.00, din cauza viscolului şi a ninsorii.

Pe timpul restricţiei de circulaţie, poliţiştii au instituit filtru rutier la intrarea pe A1, la Bucureşti şi Piteşti, şi au direcţionat traficul pe DN 7 Piteşti - Bucureşti.

Decizia de a închide autostrada A1 a fost luată după ce s-au înregistrat mai multe blocaje, inclusiv două caramboluri în care au fost implicate 28 de maşini la kilometrul 89, respectiv 90, soldate cu opt răniţi, dintre care doi în stare gravă.

Meteorologii au prelungit avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol până luni seară, la ora 20.00, pentru Bucureşti şi nouă judeţe.

Potrivit avertizării cod portocaliu, de duminică, ora 12.00, până luni, ora 20.00, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea şi Ilfov va ninge abundent şi va fi viscol puternic, determinând diminuarea semnificativă a vizibilităţii şi troienirea zăpezii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici