Circulaţie blocată pe DE81 Zalău-Cluj Napoca, după răsturnarea unei cisterne

Circulaţia pe Drumul European 81 Zalău-Cluj Napoca a fost blocată mai multe ore, în ambele sensuri la limita judeţului Cluj cu Sălaj, în zona Topa, după ce o autocisternă încărcată cu 40 de tone cu făină s-a răsturnat, informează Centrul Infotrafic.

57 afișări

Accidentul s-a produs luni dimineaţă, în jurul orei 6.00, nefiind înregistrate victime, precizează Centrul Infotrafic din Poliţia Română.

În urma accidentului, circulaţia a fost deviată pe rute ocolitoare.

Circulaţia a fost reluată la orele prânzului, pe ambele sensuri

Comisarul Liviu Cipleu, ofiţer la Serviciul Poliţiei Rutiere Sălaj, a declarat că circulaţia a fost redeschisă pe ambele sensuri, însă traficul va fi oprit din nou pe un singur sens, pentru scurt timp, când va fi scos capul tractor din şanţ.

Potrivit acestuia, echipele de intervenţie au reuşit să ridice cisterna de pe carosabil cu ajutorul unei macarale.

Comisarul Liviu Cipleu a mai spus că accidentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza neatenţiei şoferului, care ar fi aţipit la volan.

"Autocisterna încărcată cu făină venea de la Botiz (Satu Mare n.r.) şi se îndrepta spre Sebeş, Alba. Pe această porţiune de drum în linie dreaptă a pierdut controlul direcţiei, a ieşit pe partea dreaptă, capul tractor s-a răsturnat în şant, iar cisterna pe partea carosabilă. Accidentul a fost cauzat, probabil, de lipsa de atenţie, posibilă aţipire la volan. Şoferul susţine că ar fi venit o maşină din sens opus. Părerea mea este că ar putea fi şi lipsa de experienţă. Şoferul are 22 de ani şi lucrează doar de patru luni pe maşina aceasta", a spus Cipleu.

Şoferul cisternei este Alexandru Petruşcă, de 22 de ani, din Satu Mare. Acesta a declarat că o maşină care se îndrepta spre Cluj-Napoca a intrat în depăşire şi accidentul s-a produs pentru că el ar fi încercat să evite acest autoturism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici