Ciucă anunţă lansarea „foarte curând” a programului Anghel Saligny

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, despre programul naţional Anghel Saligny, că va fi lansat „foarte curând”. El spune că Executivul va suplimenta suma pentru a acoperi toate solicitările administraţiilor locale.

389 afișări
Imaginea articolului Ciucă anunţă lansarea „foarte curând” a programului Anghel Saligny

Ciucă anunţă lansarea „foarte curând” a programului Anghel Saligny

„Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny (...) îl vom lansa foarte curând. Urmează să luăm decizia la nivelul Guvernului, astfel încât să suplimentăm suma pentru a putea să acoperim tot ceea ce înseamnă solicitările venite din teritoriu şi el este îndreptat, aşa cum spuneam, preponderent către această asumare a noastră de a elimina diferenţele de dezvoltare dintre judeţe. de a reduce, pentru că nu putem să eliminăm, de a reduce diferenţele între mediul rural şi mediul urban”, a declarat Nicolae Ciucă în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România.

Premierul a precizat că sunt bani, sunt sume alocate atât pentru comune, cât şi pentru oraşe, pentru municipii, pentru consiliile judeţene.

„Fiecare din cele patru instrumente oferă oportunităţi. Important este să determinăm complementaritatea eficienţei pe care fiecare dintre ele o poate genera”, a mai arătat premierul, precizând că de multe ori s-au demarat proiecte care ar fi trebuit aşezate într-o altă ordine de priorităţi.

Cele patru instrumente indicate de Nicolae Ciucă sunt finalizarea proiectelor demarate şi asumate prin cadrul financiar multianual 2014-2020, PNRR, cadru multianual 2021-2027 şi Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny.

El s-a referit şi la PNRR.

„Ar fi de neiertat să nu putem să ducem la bun sfârşit tot ceea ce poate să reprezinte proiecte de reformă, proiecte de transformare, proiecte de investiţii pe bani europeni. Nu cred că trebuie să repetăm greşelile care s-au repetat în trecut şi să ajungem la un moment dat, să ne uităm în spate şi să zicem, cum zicem de cele mai multe ori, <Doamne, am greşit>. Ok, este omeneşte a greşi, dar aici nu putem să greşim pe sume foarte mari de bani şi pe oportunităţi care să asigure cu adevărat dezvoltarea şi modernizarea ţării noastre. (...) Este o oportunitate de 80 de miliarde de euro, tot ceea ce discutăm acum reprezintă sau ar trebui să reprezinte un act de voinţă şi o atitudine cât se poate de fermă a autorităţilor locale pentru a putea accesa banii şi a putea să ne ducem la bun sfârşit proiectele pe care ni le-am asumat”, a declarat premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici