Ciucă implementeză programul România Educată. Premierul s-a întâlnit cu federaţiile din învăţământ

Premierul Nicolae Ciucă se va întâlni marţi cu federaţiile reprezentative din învăţământ pentru a discuta despre implementarea programului România Educată.

3948 afișări
Imaginea articolului Ciucă implementeză programul România Educată. Premierul s-a întâlnit cu federaţiile din învăţământ

Ciucă implementeză programul România Educată. Premnierul s-a întâlnit cu federaţiile din învăţământ

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a analizat, luni, împreună cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, problematica din educaţie şi demersurile necesare implementării programului „România Educată”, lansat de preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul a decis să invite la Guvern federaţiile reprezentative din învăţământ marţi, la ora 12.00, pentru o discuţie pe baza proiectului de acord cu ministerul Educaţiei.

Potrivit Guvernului, acordul este un pas esenţial pentru implementarea optimă a măsurilor de care are nevoie sistemul educaţional, precum şi de sprijinire a salariaţilor acestuia, pentru reformarea legislaţiei din domeniul educaţiei în concordanţă cu principiile şi obiectivele strategice stabilite prin Proiectul România Educată.

„Evoluţia societăţii noastre depinde de buna funcţionare a sistemului educaţional. Elevul se află în centrul acestui sistem, în care dascălii reprezintă factorul determinant. Avem nevoie de o resursă umană bine pregătită şi motivată, dedicată profesiei didactice, recunoscând, totodată, rolul personalului didactic auxiliar şi nedidactic în ansamblul sistemului de educaţie. Guvernul înţelege pe deplin importanţa unei abordări coerente şi incluzive a tuturor factorilor implicaţi în procesul de educaţie din România”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici