Ciucă: Sute de facturi au fost introduse în sistem în prima zi de aplicare opţională e-Factura

Primele sute de facturi au fost introduse vineri în sistemul naţional de facturare electronică, în prima zi de aplicare opţională e-Factura în relaţia firmelor cu partenerii de afaceri, arată premierul Nicolae Ciucă.

707 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Sute de facturi au fost introduse în sistem în prima zi de aplicare opţională e-Factura

Ciucă: Sute de facturi au fost introduse în sistem în prima zi de aplicare opţională e-Factura

„Apreciez efortul Ministerului Finanţelor şi ANAF pentru acest pas important către digitalizarea economiei. Vor avea în continuare sprijinul meu, în calitate de prim-ministru, pentru următoarea etapă, când transmiterea facturilor în sistem electronic devine obligatorie începând cu 1 iulie 2022, precum şi pentru implementarea sistemului informatic de monitorizare a transporturilor de bunuri pe teritoriul României, Radarul Mărfurilor”, afirmă Nicolae Ciucă.

Premierul transmite că aceste două proiecte reprezintă „mai mult decât reforme” incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Ele sunt esenţiale în relaţia mediului de afaceri cu administraţia publică. Modernizarea şi digitalizarea relaţiei statului cu mediul de business vor conduce la reducerea birocraţiei, creşterea interacţiunii între firme şi autorităţi, scăderea cheltuielilor publice, colectarea mai multor fonduri la buget şi, implicit, resurse mai multe pentru investiţii în beneficiul cetăţenilor şi pentru proiecte sociale. România are nevoie de o viziune integrată care să valorifice fondurile naţionale şi europene pentru finanţarea unui mix de măsuri de sprijinire a categoriilor sociale vulnerabile şi de susţinere a investiţiilor care generează creştere economică şi modernizare”, conchide Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
e factura,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici