Clădirea care a ars în centrul Capitalei, deţinută de DEGI, parte a Aberdeen Property Investors

Millenium Business Center, clădirea de birouri care a luat foc, vineri seară, în centrul Capitalei, aparţine Fondului de investiţii Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds (DEGI) - în prezent parte a Aberdeen Property Investors din Scoţia - care a preluat-o în 2007.

302 afișări
Imaginea articolului Clădirea care a ars în centrul Capitalei, deţinută de DEGI, parte a Aberdeen Property Investors

Clădirea care a ars în centrul Capitalei, deţinută de DEGI, parte a Aberdeen Property Investors (Imagine: Bogdan Dincă/Mediafax Foto)

În 2007, DEGI, care la acel moment era divizie de investiţii imobiliare a grupului Alianz, a achiziţionat, prin intermediul consultanţilor Eurisko, de la Fondul European Convergence Property Company (ECPC), pentru 110 milioane de euro, trei imobile de birouri din portofoliul firmei britanice Charlemagne Capital - Millennium Business Center, PGV Tower şi Construdava. Charlemagne Capital administra Fondul European Convergence Property Company.

Millenium Business Center a fost evaluată, la momentul tranzacţiei, la 52,6 milioane de euro.

Fondul de investiţii DEGI este una dintre cele mai importante companii de administrare a proprietăţilor. În 2008, Aberdeen Property Investors din Scoţia a prealuat DEGI.

Un puternic incendiu a izbucnit, vineri noapte, la clădirea Millenium Business Center, situată pe bulevardul Carol, în imediata apropiere a Bisericii Armeneşti, fiind necesară intervenţia a 20 de autospeciale ale pompierilor.

Incendiul, care aparent a izbucnit de la un panou publicitar electric plasat pe faţada clădirii, a fost stins după aproximativ trei ore, fără a se înregistra victime.

În urma incendiului, a fost afectată şi casa parohială a Bisericii Armeneşti.

Vineri spre sâmbătă noaptea, la locul incendiului au fost prezenţi premierul Emil Boc, ministrul Culturii Teodor Paleologu, primarul general Sorin Oprescu, primarul sectorului 2 Neculai Onţanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici