Clădirea Teatrului Dramatic din Galaţi va fi renovată

Primăria Galaţi va moderniza clădirea emblematică a Teatrului Dramatic „FaniTardini”, în acest scop fiind lansat în licitaţie publică un contract de aproape 20 de milioane de lei,după ce au fost atrase fonduri prin PNRR.

80 afișări
Imaginea articolului Clădirea Teatrului Dramatic din Galaţi va fi renovată

„Este o clădire reprezentativă pentru oraşul nostru, este locul unde au fost puse în scenă de-a lungul vremii numeroase piese de teatru care au încântat şi încântă publicul de fiecare dată. Clădirea are o istorie bogată care trebuie să continue”, spune primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Principalele lucrări presupun, printre altele, reabilitarea termică a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire şi apă caldă, instalarea unor surse alternative de producere a energiei, modernizarea instalaţiilor de climatizare, reabilitarea instalaţiilor interioare şi exterioare, reabilitarea acoperişului, refacerea finisajelor interioare şi realizarea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

Contractul pentru „Renovarea integrată a Teatrului Dramatic Fani Tardini”, lansat în licitaţie publică, are o valoare estimată de 19.825.095,25 lei, iar ofertele sunt aşteptate până pe 5 februarie 2024.

Lucrările de construcţie la actuala clădire a teatrului au început în 1924 şi s-au terminat în 1941, potrivit datelor prezentate pe site-ul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici