Clubul Fabrica din Bucureşti ar putea fi demolat. În locul lui vor apărea mai multe blocuri de 8 etaje

  • Clădirea de secol XIX a Clubului Fabrica din strada 11 Iunie este propusă spre demolare de către Primăria Capitalei
  • A fost dat deja şi avizul necesar
  • Acum urmează să aibă loc votul în Consiliul General
11393 afișări
Imaginea articolului Clubul Fabrica din Bucureşti ar putea fi demolat. În locul lui vor apărea mai multe blocuri de 8 etaje

În locul lui vor apărea mai multe blocuri de 8 etaje

Clădirea de secol XIX a Clubului Fabrica din strada 11 Iunie este propusă spre demolare de către Primăria Capitalei care a şi dat avizul în acest sens, urmând să aibă loc votul în Consiliul General.

În locul unei clădiri superbe de cărămidă, în care funcţionează din 2007 o afacere a unor antreprenori locali care a ridicat cultural şi creativ un întreg cartier istoric din sudul Bucureştiului, vor apărea mai multe blocuri de 8 etaje.

Şi asta deşi regulamentul de zonă protejată spune clar că în acest cartier nu se pot ridica clădiri mai înalte de 3-4 etaje. Cel mai ciudat lucru e că proiectul, deşi aparţine unei firme private, este elaborat de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă.

Un lucru şi mai important e că, încă din anul 2019, la Direcţia de Cultură Bucureşti se află o cerere de clasare a ansamblului, ca monument istoric, ceea ce ar bloca demolarea, dar cererea a fost respinsă.

Fabrica de ciorapi Apollo a fost un reper la începutul secolului XX. Datorită ei, în zona industrială de la Filaret se făceau în urmă cu un secol cei mai buni ciorapi şi cele mai trainice flanele, chiar în fabrica doctorului Ştefan Cerkez.

Îţi reamintesc că Primăria Capitalei are ca misiune, printre altele, conservarea şi valorificarea patrimoniului construit al oraşului, iar dezvoltarea durabilă a capitalei înseamnă integrarea acestui patrimoniu în viaţa de zi cu zi a Bucureştiului. Dar asta, rămâne momentan o misiune scrisă doar pe hârtie, iar distrugerea patrimoniului industrial e o pierdere uriaşă pentru acest oraş."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici