CNS cere localnicilor din Ozun să arboreze steagul secuiesc, după ce a fost înlăturat de pe Primărie

Conducerea Consiliului Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe cere localnicilor din comuna Ozun, judeţul Covasna, să arboreze steagul secuiesc pe casele lor, după ce primarul a fost nevoit să îndepărteze drapelul de pe sediul Primăriei.

173 afișări
Imaginea articolului CNS cere localnicilor din Ozun să arboreze steagul secuiesc, după ce a fost înlăturat de pe Primărie

CNS cere localnicilor din Ozun să arboreze steagul secuiesc, după ce a fost înlăturat de pe Primărie (Imagine: Mihaly Laszlo/Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) Sfântu Gheorghe, Gazda Zoltan, arată, într-un comunicat transmis vineri, că organizaţia pe care o conduce a luat la cunoştinţă "cu indignare" faptul că primarul comunei Ozun, Raduly Istvan, "a fost nevoit” să îndepărteze, pe parcursul acestei săptămâni, steagul secuiesc de pe clădirea Primăriei, după ce instanţa a stabilit că arborarea steagului secuiesc pe sediul instituţiei este ilegală.

"Să dăm un răspuns potrivit la acest atac împotriva simbolului secuiesc şi al primarului, care a folosit în mod legal drapelul: în locul unui steag îndepărtat să arborăm o sută", subliniază Gazda.

Curtea de Apel Braşov a respins, în toamna anului trecut, recursul declarat de primarul comunei Ozun împotriva unei sentinţe pronunţate de Tribunalul Covasna, care a dat câştig de cauză Prefecturii în cazul plângerii depuse privind arborarea steagului secuiesc pe sediul Primăriei Ozun, stabilind că acţiunea este nelegală.

Sentinţa, care a fost pronunţată în 18 septembrie şi postată pe site-ul Curţii de Apel Braşov, este irevocabilă.

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, declara atunci că era de aşteptat ca instanţa să ia o "decizie politică", având în vedere "isteria politică din ultima perioadă împotriva maghiarilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici