CNSAS îi va trimite lui Radu Stroe ultima decizie dată în cazul Noricăi Nicolai

Colegiul CNSAS a decis în şedinţa de marţi - una care a durat foarte puţin - să-i răspundă lui Radu Stroe la solicitarea privind verificarea senatorului liberal Norica Nicolai prin a-i trimite acestuia ultima decizie valabilă dată în cazul parlamentarului propus de premier pentru Ministerul Justiţie.

6 afișări
Imaginea articolului CNSAS îi va trimite lui Radu Stroe ultima decizie dată în cazul Noricăi Nicolai

CNSAS îi va trimite lui Radu Stroe ultima decizie dată în cazul Noricăi Nicolai

Senatorul PNL Radu Stroe a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că a trimis o scrisoare CNSAS prin care i-a solicitat să precizeze dacă sunt elemente care ţin de dosare de securitate sau de orice altă natură, inclusiv legate de situaţia de ofiţer acoperit, pentru a lămuri aceste lucruri legate de nominalizarea Noricăi Nicolai în funcţia de ministru.

Surse din CNSAS au declarat pentru MEDIAFAX, la finalul şedinţei de marţi, că membrii Colegiului au decis să răspundă scrisorii lui Radu Stroe doar prin comunicarea ultimei decizii privind-o pe Nicolai, nu printr-o nouă verificare. "Nu mai avem de ce să facem noi solicitări către deţinătorii de arhive şi nici nu avem elemente noi pentru a rejudeca speţa privind-o pe doamna Nicolai. Dânsa are în momentul de faţă o decizie de necolaborare iar aceasta, fiind în vigoare, i-o vom comunica domnului Stroe aşa cum acesta ne-a solicitat-o", au declarat sursele citate.

Potrivit acestora, decizia CNSAS a fost luată având în vedere o hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării care stipula că toate dosarele privindu-i pe politicieni trebuie transmise de deţinătorii de arhive către CNSAS. "Date fiind prevederile acestei hotărâri, un nou demers al nostru în acest sens ar fi complet inutil", au precizat sursele citate, apreciind că nu se impune o nouă verificare a cazului.

"Evident, dacă există indicii noi, suntem mai mult decât deschişi să le primim şi să le consultăm, însă fără probe noi nu găsim niciun motiv pentru a ne autosesiza şi a redeschide cazul", au precizat sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici