COD GALBEN de averse de ploaie, grindină şi vijelie pentru mai multe judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare nowcasting de cod galben pentru averse de ploaie, intensificări ale vântului, grindină şi descărcări electrice în mai multe judeţe din ţară.

3034 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de averse de ploaie, grindină şi vijelie pentru mai multe judeţe

COD GALBEN de averse de ploaie, grindină şi vijelie pentru mai multe judeţe (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Aproximativ între orele 17 şi 19 se vor semnala averse de ploaie care vor depăşi 25-30 l/mp, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, grindină şi descărcări electrice în judeţele Dâmboviţa, în zona montană şi submontană, şi nordul Brăilei, inclusiv municipiul Brăila.

În jumătatea nordică a judeţului Sibiu şi în judeţul Alba, mai ales în zona localităţilor Ocna-Mureş, Hoparta, Părău, Lopadia Nouă, Aiud, Şona, Jidvei, Valea Lungă, Blaj, Cenade se vor semnala descărcări electrice, grindină, ploi cu caracter de aversă şi intensificări ale vântului.

În judeţul Cluj, în zona localităţilor Camarasu, Catina, Geaca, Buza, Taga, Sanmartin, Fizesu Gherlii, Gherla, Dej , Caseiu, Catcau, se vor semnala, de asemenea, averse de ploaie, grindină, intensificări ale vântului şi descărcări electrice. 

Şi pentru nordul judeţelor Argeş şi Prahova, zona montană şi submontană, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru intervalul 16.45-18.30 avertizare de cod galben pentru descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului şi averse de ploaie.

 

Se vor semnala, de asemenea, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi grindină şi în nordul şi centrul judeţului Tulcea, inclusiv în Delta Dunării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici