COD GALBEN DE CANICULĂ: Ce întârzieri au trenurile din cauza restricţiilor impuse de căldură

Trenurile ajung la destinaţii cu întârzieri, în medie, de 15-20 de minute, din cauza restricţiilor de viteză impuse de caniculă, iar cele care tranzitează judeţele din sud şi sud-est avertizate cu cod galben ar putea avea întârzieri de până la 60 de minute, informează, sâmbătă, compania CFR SA.

315 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN DE CANICULĂ: Ce întârzieri au trenurile din cauza restricţiilor impuse de căldură

COD GALBEN DE CANICULĂ: Ce întârzieri au trenurile din cauza restricţiilor impuse de căldură (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Trenurile circulă cu restricţii de viteză, sâmbătă şi duminică, ca urmare a atenţionării cod galben de caniculă, se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR" SA.

Începând de sâmbătă, ora 12.00, au fost introduse restricţii de viteză la nivelul întregii reţele feroviare, întârzierile înregistrate la această oră fiind, în medie, de 15-20 de minute.

Întârzieri mai mari, de până la 50-60 de minute, se vor înregistra la trenurile care tranzitează regionalele aflate în sudul şi sud-estul ţării, în special în judeţele avertizate cu cod galben, a precizat sursa citată.

Codul galben de caniculă este valabil, sâmbătă şi duminică, pentru Bucureşti şi judeţele Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dâmboviţa, Mehedinţi, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj.

În zilele caniculare, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se reduce cu 20-30 de kilometri pe ora faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate bine determinate, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în siguranţă.

Reducerea vitezelor de circulaţie în intervalele de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi este aplicată de toate administraţiile de cale ferată. În perioada de caniculă, temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 şi 55 de grade Celsius.

Personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.).

Călătorii sunt sfătuiţi ca, în perioada de valabilitate a avertizării cod galben de caniculă, înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

În Capitală şi în 21 de judeţe din sudul şi estul ţării avertizate cu cod galben de caniculă temperaturile ajung la 36-38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) depăşeşte pragul critic de 80.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici