Cod galben de ceaţă în mai multe judeţe / Recomandările poliţiştilor pentru şoferi

Codul galben de ceaţă a fost prelungit, marţi, până la ora 15, fiind sub avertizare nouă judeţe din ţară.

431 afișări
Imaginea articolului Cod galben de ceaţă în mai multe judeţe / Recomandările poliţiştilor pentru şoferi

Cod galben de ceaţă în zece judeţe / Recomandările poliţiştilor pentru şoferi

ANM a prelungit, marţi, atenţionarea cod galben de ceaţă pentru nouă judeţe din ţară.

Astfel, sunt sub atenţionare judeţele Buzău, Ilfov, Argeş, Ialomiţa, Teleorman, Prahova, Călăraşi, Dâmboviţa şi Giurgiu.

Ceaţa determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Zece judeţe se află, marţi, dimineaţa, sub atenţionare cod galben de ceaţă, vizibilitatea fiind scăzută pe mai multe artere rutiere din ţară.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis că marţi dimineaţa sunt sub atenţionare cod galben de ceaţă judeţele Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Prahova, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Olt şi Vâlcea.

Atenţionarea este valabilă până la ora 9.

Şi judeţul Timiş este sub cod galben până la ora 8.

Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române precizează că ceaţa poate crea probleme în trafic deoarece reduce pe alocuri vizibiliatea sub 100 de metri şi chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere precum Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti (km. 11 - 49), A2 Bucureşti - Constanţa (km. 12 - 193), Autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti (km. 14 - 31), DN 1 Bucureşti - Ploieşti (km. 39 - 61), DN 1 B (şoseaua de centură a municipiului Ploieşti), DNCB (şoseaua de centură a municipiului Bucureştiului, în partea de sud), DN 5 şi DN 6 (în judeţul Giurgiu), DN 3, DN 4 şi DN 3 A (în judeţul Călăraşi), DN 64 şi DN 65 (în judeţul Olt).

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe şoferi să reducă pe cât posibil viteza de deplasare, să folosească luminile de ceaţă, să folosească corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi observaţi în trafic, să evite să se angajeze în depăşirea altor vehicule sau să o facă doar după a asigurare temeinică, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi, în general, să manifeste o conduită preventivă la volan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici