COD PORTOCALIU de inundaţii pe râuri din două judeţe

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Galaţi şi Vaslui, până vineri seara. Pe alte râuri din patru judeţe a fost emis un cod galben de inundaţii, în vigoare tot până vineri seara.

160 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU de inundaţii pe râuri din două judeţe

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Galaţi şi Vaslui

Codul portocaliu a fost emis pentru perioada vineri ora 13.15 până la ora 20.00, pe râurile din bazinele hidrografice Jăravăţ – bazin mijlociu şi inferior şi Hobana (afluenţi ai Bârladului), judeţele Galaţi şi Vaslui.

De asemenea, până vineri la ora 22.00 a fost emis un cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi.

Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting cod portocaliu de ploi, vijelii şi grindină pentru mai multe localităţi din judeţele Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi, dar toată ţara se află, până vineri seara, sub o informare meteorologică de ploi torenţiale, vijelii şi grindină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici