Codruţa Bungău, managerul spitalului din Deta, a rămas fără vaccin, după ce a vaccinat vârstnicii care nu aveau programare

  • La Spitalul din Deta, funcţionează un singur flux de vaccinare, dar pe platforma de programări apar trei
  • Centrul de vaccinare are o capacitate de 60 de pacienţi, dar are şi 200 de programări pe zi
  • 1.500 de pacienţi au primit până acum prima doză de vaccin, la Spitalul din Deta
  • În judeţul Timiş au fost administrate 19.812 doze, dintre care 995, în cadrul etapei a doua
1139 afișări
Imaginea articolului Codruţa Bungău, managerul spitalului din Deta, a rămas fără vaccin, după ce a vaccinat vârstnicii care nu aveau programare

Codruţa Bungău, managerul spitalului din Deta, a rămas fără vaccin, după ce a vaccinat vârstnicii care nu aveau programare

Tinerii şi persoanele familiarizate cu tehnologia, ştiu cum funcţionează platforma de programare la vaccin, dar, ce se întâmplă cu cei care nu sunt prieteni cu tehnologia, şi nici nu au vreun ajutor?

Teoretic, ar trebui să apeleze la medicul de familie. În realitate, Codruţa Bungău, managerul Spitalului Deta, spune că vârstnicii vin direct la centrul de vaccinare.

„Coordonatorul Centrului de vaccinare a admis la vaccinare, persoane vârstnice, eligibile pentru cea de-a doua etapă, care s-au prezentat la spital cu buletinul, invocând faptul că nu au acces la platforma de vaccinare şi nu au persoane în familie, care să îi ajute să se programeze”, a explicat Codruţa Bungău.

Cam 30 de vârstnici, cu boli cronice, au primit vaccinul, fără programare. Iar spitalul a rămas fără ser, pentru cei înscrişi în platformă. Aceştia au fost reprogramaţi, dar problema a ajuns şi la urechile directorului DSP.

Flavius Cioca, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, anunţă controale, pentru a vedea dacă şi cine a greşit.

„E de prevenit genul acesta de situaţii. Pe de altă parte, suntem într-o perioadă în care foarte mulţi oameni îşi doresc, iar pentru colegii noştri a fost destul de greu să refuze bătrâni, greu deplasabili, veniţi la poarta spitalului, care doreau să se vaccineze”, spune şeful DSP Timiş.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici