Colinde, spectacole pentru copii, cadouri şi bunătăţi de sezon: Mii de persoane au asistat la deschiderea Târgului de Crăciun de la Sibiu - FOTO

Câteva mii de persoane au participat, sâmbătă seară, în Piaţa Mare din Sibiu, la deschiderea oficială a celei de-a şasea ediţii a Târgului de Crăciun, care a inclus un show de lumini, colinde şi un concert susţinut de Nicola.

997 afișări
Imaginea articolului Colinde, spectacole pentru copii, cadouri şi bunătăţi de sezon: Mii de persoane au asistat la deschiderea Târgului de Crăciun de la Sibiu - FOTO

Colinde, spectacole pentru copii, cadouri şi bunătăţi de sezon: Mii de persoane au asistat la deschiderea Târgului de Crăciun de la Sibiu - FOTO (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/ Mediafax Foto)

Cea de-a şasea ediţie a Târgului de Crăciun de la Sibiu a fost deschisă sâmbătă seară în Piaţa Mare a oraşului, de către ataşatul social al Ambasadei Austriei în România, Barbara Weibke Schofnagel, în prezenţa a câtorva mii de sibieni şi turişti.

"Este uşor de remarcat că Târgul de Crăciun devine din an în an tot mai frumos. Doresc tuturor vizitatorilor clipe frumoase în aşteptarea sărbătorilor. Târgul de Crăciun este deschis", a declarat Barbara Schofnagel, pe scena instalată în Piaţa Mare.

Pe scenă au urcat apoi reprezentanţii tuturor cultelor religioase din Sibiu, care au transmis mesaje de unitate şi credinţă, pentru ca la final să cânte împreună colindul "Trei păstori".

La fel ca la ultimele ediţii, o solistă costumată în alb, reprezentând-o pe "Crăiasa Zăpezii", a interpretat colindul "O, ce veste minunată", dintr-o nacelă instalată lângă bradul de Crăciun, la aproximativ 20 de metri înălţime.

Seara a fost încheiată cu un scurt show de lumini şi muzică, urmat de un concert Nicola.

"Nu este foarte frig, e numai bine, ne-am şi pregătit să stăm câteva ore afară. Târgul cred că e cel mai frumos de până acum şi ne bucurăm de concert, sper să mai fie astfel de evenimente", a declarat Cătălin, unul din spectatori.

"Nu am apucat să cumpărăm nimic, e prea mare nebunia acum, vom veni zilele următoare să vedem dacă găsim cadouri, acum ne bucurăm numai de spectacol", a afirmat o spectatoare, Oana.

Târgul care, potrivit organizatorilor, a intrat recent într-un top al celor mai frumoase zece târguri de Crăciun din Europa, va putea fi vizitat de sibieni şi turişti până în a doua zi de Crăciun, 26 decembrie.

În cadrul acestuia, vor fi organizate pentru copii "Atelierele lui Moş Crăciun" - de brutărie, de ornat turtă dulce şi de confecţionat lumânări. Acestea vor avea loc de luni până vineri pe bază de programare, până acum fiind rezervate aproximativ 80% din locuri, iar în weekend vor fi deschise oricui.

În fiecare sâmbătă şi duminică, vor avea loc, pe scena din Piaţa Mare, concerte de colinde şi spectacole de dansuri şi obiceiuri de iarnă. Magicianul Marian Râlea va susţine două spectacole pentru cei mici, unul în 15 decembrie, iar altul în 23 decembrie, când în Piaţa Mare va veni şi Moş Crăciun.

Târgul, ce ocupă o suprafaţă totală de 5.000 metri pătraţi, este compus din 65 de căsuţe, unde comercianţi din peste 20 de judeţe vând produse de sezon, precum lumânări sculptate manual, globuri, accesorii şi obiecte decorative din fier forjat, blănuri şi accesorii din blană, jucării din materiale ecologice, articole de îmbrăcăminte, dar şi bunătăţi preparate pe loc, cum sunt frigărui din fructe trase în ciocolată, clătite sau produse ale gastronomiei maghiare.

O asociaţie de protecţie a animalelor din Sibiu va organiza, în weekend-uri, campanii de adopţii a câinilor şi pisicilor fără stăpân, iar în cadrul unei căsuţe puse la dispoziţia ONG-urilor de organizatorii târgului se vor vinde în scop caritabil decoraţiuni create de voluntari.

Lângă bradul de Crăciun, înalt de 20 de metri, a fost montată o sculptură din lemn de tei ce prezintă scena naşterii Domnului, în mărime naturală.

Pentru turiştii care doresc să viziteze special Târgul de Crăciun de anul acesta, organizatorii, împreună cu unul din hotelurile centrale din oraş, au pregătit un pachet turistic intitulat "Sibiu Christmas Market Break". Acesta costă 69 de euro şi include două nopţi de cazare, ghidaj în limbile engleză, germană sau franceză prin Târgul de Crăciun şi Centrul Istoric al Sibiului, un ski-pass de o zi la Arena Platoş şi un cadou surpriză din partea organizatorilor târgului.

Potrivit organizatorilor, au fost cumpărate, până acum, aproximativ 30 de pachete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici