Concediile românilor în Bulgaria sunt în siguranţă. Ţara vecină rămâne pe lista verde

  • Sezonul turistic pentru litoralul bulgăresc continuă până spre finalul lunii septembrie.
  • Ţara rămâne pe lista verde, cu un indice epidemiologic de 0,3 la mia de locuitori.
  • Oricare ar fi situaţia epidemiologică, Bulgaria a anunţat că le va solicita turiştilor români doar actul de identitate.
10151 afișări
Imaginea articolului Concediile românilor în Bulgaria sunt în siguranţă. Ţara vecină rămâne pe lista verde

Concediile românilor în Bulgaria sunt în siguranţă. Ţara vecină rămâne pe lista verde

Bulgaria nu a intrat pe lista galbenă a României, în prezent rata de incidenţă cumulată la 1.000 de locuitori în Bulgaria fiind de doar 0,3. Bulgaria ar intra pe lista galbenă a României la o valoare de 1,5, lucru care este puţin probabil să se întâmple până la finalul sezonului de vară, au transmis, luni, consultanţii Travel Planner. Potrivit acestora, intrarea în zona portocalie este o măsură strict internă a Bulgariei, care presupune aplicarea de noi măsuri în scopul limitării răspândirii virusului, însă această informaţie a fost înţeleasă greşit către publicul românesc.

„Este un semnal pozitiv şi nicidecum unul negativ, vorbind de măsuri de siguranţă suplimentare”, spun cei de la Travel Planner.

În plus, Guvernul Bulgariei a anunţat, pe 16 iulie, o serie de modificări privind accesul străinilor pe teritoriul ţării, în contextul pandemiei Covid-19. Turiştilor români li se va solicita doar actul de identitate sau paşaportul până la finalul sezonului, indiferent de situaţia epidemiologică.

„Interpretarea greşită a acestei situaţii a creat îngrijorare în rândul celor care vor să plece în concediu în Bulgaria. A fost creată o mică presiune pe agenţiile de turism, care au trebuit să ofere explicaţii turiştilor. Subliniem faptul că mai sunt disponibilităţi pentru ultima parte a lunii august şi mai ales în luna septembrie, când încă mai există oferte speciale şi vremea este extrem de plăcută. La ora actuală, sute de mii de turişti români aşteaptă să-şi petreacă vacanţa în Bulgaria în lunile august şi septembrie şi este important să fie informaţi corect asupra situaţiei actuale”, declară Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Turiştii germani şi din alte ţări din Europa occidentală au început să facă rezervări, gradul de ocupare crescând astfel şi pentru ultima parte a sezonului pe litoralul bulgăresc, astfel că cei care aşteaptă ofertele last minute ar putea să rateze concediul.

Potrivit tendinţelor rezervărilor, sezonul turistic pentru litoralul bulgăresc se va întinde până pe 20-25 septembrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici