Constanţa: Doi bulgari acuzaţi că montau dispozitive de clonare a cardurilor pe bancomate, reţinuţi - FOTO

Doi bulgari acuzaţi că au montat pe mai multe bancomate din Constanţa şi Eforie Nord dispozitive pentru copierea datelor inscripţionate pe banda magnetică a cardurilor bancare, astfel încât să poată fura bani din conturi, au fost reţinuţi, prejudiciul în acest caz fiind de un milion de lei.

271 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Doi bulgari acuzaţi că montau dispozitive de clonare a cardurilor pe bancomate, reţinuţi - FOTO

Constanţa: Doi bulgari acuzaţi că montau dispozitive de clonare a cardurilor pe bancomate, reţinuţi - FOTO (Imagine: Poliţia Constanţa)

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Constanţa, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea unui procuror de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa, au prins în flagrant, sâmbătă, doi bulgari bănuiţi de accesarea fără drept a sistemelor informatice tip ATM prin montarea de dispozitive de clonare a cardurilor.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada iulie 2014 - februarie 2015, cei doi au montat pe mai multe bancomate din Constanţa şi Eforie Nord dispozitive destinate copierii datelor inscripţionate pe banda magnetică a cardurilor bancare. Datele respective au fost predate ulterior altor cetăţeni bulgari pentru clonarea cardurilor şi folosirea acestora la retragerea din conturi, folosindu-se ATM-uri din Indonezia, Malaezia şi Republica Dominicană, creând un prejudiciu de un milion de lei.

Cei doi bulgari au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, pentru falsificare de instrumente electronice de plată, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi operaţiuni ilegale cu dispozitive informatice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici