Constanţa: Fostul rector al Universităţii Ovidius, condamnat la patru ani de închisoare

Fostul rector al Universităţii Ovidius, Tiberius Dănuţ Epure, a fost condamnat la patru ani şi trei luni de închisoare, cu executare, pentru luare de mită şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, sentinţa instanţei nefiind însă definitivă.

830 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Fostul rector al Universităţii Ovidius, condamnat la patru ani de închisoare

Constanţa: Fostul rector al Universităţii Ovidius, condamnat la patru ani de închisoare (Captură video)

Magistraţii Tribunalului Ilfov l-au condamnat, vineri, pe fostul rector al Universităţii Ovidius, Tiberius Dănuţ Epure, la patru ani de închisoare, respectiv trei ani şi şase luni de închisoare, pentru două infracţiuni de luare de mită şi la doi ani de închisoare pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Instanţa a decis contopirea pedepselor aplicate, rezultând o sentinţă de patru ani, la care se adaugă un spor de trei luni de închisoare.

În plus, instanţa a decis şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a ocupa funcţia de rector la orice instituţie de învăţământ pe o durată de trei ani după executarea pedepsei principale. Din pedeapsa aplicată va fi dedusă perioada în care Epure a fost reţinut şi arestat preventiv, respectiv de la 30 iulie 2013 la 02 aprilie 2014, şi arestul la domiciliu de la 03 aprilie 2014 la zi.

Tiberius Dănuţ Epure a mai fost obligat de instanţă la plata cheltuielilor judiciare către stat, în cuantum de 25.000 de lei.

În acelaşi dosar, magistraţii au hotărât achitarea fostului prorector al Universităţii "Ovidius", Gabriela Stanciu, cercetată pentru luare de mită şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, constatând încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de aceasta, şi a Lucicăi Toader, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Decizia Tribunalului Ilfov nu este definitivă, având drept de apel în termen de zece zile de la comunicare.

În toamna anului 2013, Tiberius Dănuţ Epure şi Gabriela Stanciu au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, fiind acuzaţi că au luat mită de la mai multe persoane pentru a le da răspunsurile la admiterea la Facultatea de Farmacie.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 27 iunie 2013 - 11 iulie 2013, Tiberius Dănuţ Epure, în calitate de rector al Universităţii "Ovidius" din Constanţa, prin intermediul lui Stere Tala, a pretins de la o persoană 4.000 de euro pentru a-i pune la dispoziţie, înaintea examenului, subiectele la disciplinele de concurs pentru admiterea la Facultatea de Farmacie, astfel încât o candidată să fie admisă fraudulos.

De asemenea, în 18 iulie, Tiberius Dănuţ Epure ar fi pretins de la o persoană 5.000 de euro pentru a facilita admiterea unei candidate la Facultatea de Farmacie, au precizat procurorii.

Gabriela Stanciu este acuzată că, în cursul lunii iulie 2012, a primit mită 1.500 de euro de la Lucica Toader, pentru a facilita admiterea fiicei acesteia la Facultatea de Farmacie. În cursul aceleiaşi luni, Stanciu i-ar fi pus la dispoziţie Lucicăi Toader câte 50 de subiecte, inclusiv răspunsurile corecte, subiecte selectate pentru disciplinele de examen biologie şi chimie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici