Constanţa: Oase de cal, descoperite pe un câmp de lângă Medgidia

Mai multe schelete de cal au fost descoperite, luni, pe un câmp de la marginea oraşului Medgidia, autorităţile constănţene susţinând că este vorba despre oase aruncate cu mai mulţi ani în urmă, fără legătură cu scandalul cărnii de cal din prezent.

274 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Oase de cal, descoperite pe un câmp de lângă Medgidia

Constanţa: Oase de cal, descoperite pe un câmp de lângă Medgidia (Imagine: Ovidiu Iordachi/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, Geronimo Brănescu, un localnic a alertat, luni dimineaţă, autorităţile după ce pe un câmp aflat la ieşirea din oraşul Medgidia a descoperit zeci de oase de animale.

"O echipă a DSVSA s-a deplasat la faţa locului, iar din primele informaţii se pare că ar fi vorba de scheletele a nouă cabaline, aruncate pe câmpul respectv în urmă cu cinci - şase ani", a declarat Geronimo Brănescu.

El a precizat că din declaraţiile locuitorilor din zonă a reieşit că animalele nu ar fi fost aruncate de o singură persoană, ci s-ar fi adunat în timp, cel mai probabil după ce au murit prin gospodăriile localnicilor.

"Au fost prelevate probe ce urmează a fi trimise la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucureşti", a mai spus şeful DSVSA Constanţa.

De asemenea, cazul a intrat şi în atenţia poliţiştilor din localitate, care au deschis propria anchetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici