Constanţa: Peste 20 de localităţi afectate de furtuna de marţi seară

Peste 20 de localităţi din sud-vestul, centrul şi nordul judeţului Constanţa au fost afectate de furtuna puternică de marţi seară, acoperişurile unor case fiind smulse de vânt, iar zeci de copaci s-au prăbuşit.

62 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Peste 20 de localităţi afectate de furtuna de marţi seară

Constanţa: Peste 20 de localităţi afectate de furtuna de marţi seară (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unei situaţii transmise, miercuri dimineaţă, de Consiliul Judeţean Constanţa, au fost afectate localităţile Ostrov, Galiţa, Canlia, Coslugea, Lipniţa, Băneasa, Dobromir, Răzoare, Satu Nou, Oltina, Dunăreni, Vlahi, Aliman, Ion Corvin, Viile, Floriile, Rasova, Cochirleni, Cernavoda, Mihail Kogălniceanu, Băltageşti, Crucea, Topalu şi Capidava.

În multe dintre acestea s-au semnalat întreruperi ale alimentării cu energie electrică, acoperişuri de case şi blocuri au fost smulse de vânt, mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe şosea, iar zeci de maşini au fost avariate. Cele mai afectate localităţi au fost Cernavodă, Coslugea, Oltina şi Ostrov.

Circulaţia pe mai multe drumuri judeţene şi comunale se desfăşura, miercuri dimineaţă, cu dificultate din cauza copacilor căzuţi pe carosabil, fiind mobilizate mai multe utilaje pentru deblocarea drumurilor în zonele Cuza Vodă, Peştera, Pietreni, Ion Corvin, Aliman, Rasova, Cernavodă, Seimeni, Dunărea, Topalu.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Moldovanu, a precizat că aproape de miezul nopţii s-a restabilit alimentarea cu energie electrică în majoritatea localităţilor, cu exceptia satului Dunăreni şi comuna Ion Corvin. Toată reţeaua de alimentare cu apă potabilă a Regiei Autonome Judeţene de Apă este funcţională, cu excepţia unei zone din comuna Mihail Kogălniceanu. În vederea asigurării funcţionării reţelelor de alimentare cu apă potabilă, RAJA a mobilizat echipele de lucrători din staţiile de pompare şi echipele de intervenţie.

Consiliului Judeţean Constanţa a solicitat primarilor comunelor afectate să evalueze pagubele produse şi să transmită situaţia către Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă al CJ Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici