Constanţa: Principalul suspect al triplului asasinat va fi internat pentru expertiză psihiatrică

Principalul suspect al triplului asasinat comis la sfârşitul lui iulie într-un cartier din Constanţa, Ştefan Alexandru Stoica, cercetat în stare de arest preventiv, va fi internat pentru efectuarea unei expertize psihiatrice, a decis Tribunalul Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

75 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Principalul suspect al triplului asasinat va fi internat pentru expertiză psihiatrică

Constanţa: Principalul suspect al triplului asasinat va fi internat pentru expertiză psihiatrică (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

Tribunalul Constanţa a admis, marţi, propunerea formulată de Parchetul Tribunalului Constanţa şi a dispus internarea lui Ştefan Alexandru Stoica, principalul suspect în cazul uciderii bunicii sale, a unei mătuşi şi unui văr, pentru efectuarea unei expertize psihiatrice.

De asemenea, instanţa a dispus transferarea lui Ştefan Alexandru Stoica, aflat în arest preventiv, în secţia de psihiatrie a spitalului penitenciar aflat în raza teritorială a Institutului Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” din Bucureşti şi încunoştiinţarea administraţiei Centrului de reţinere şi arestare preventivă Constanţa despre măsura internării nevoluntare.

Decizia magistraţilor este executorie, dar poate fi contestată în 24 ore de la pronunţare.

Ştefan Alexandru Stoica, în vârstă de 21 de ani, este acuzat că şi-ar fi ucis bunica, mătuşa şi un văr, lovindu-i de mai multe cu un ciocan şi cu un cuţit.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, în 23 iulie, în timp ce se afla la locuinţa sa, unde stătea cu mama şi bunica, a înjunghiat-o pe bătrâna de 81 de ani de mai multe ori cu un cuţit, una dintre acestea lovind-o drept în inimă. În acel moment, în vizită la femeie se afla o altă fiică acesteia, soră cu mama suspectului, şi un nepot de 19 ani, care au fost şi ei ucişi. Mătuşii sale, Stoica i-a ”aplicat mai multe lovituri de cuţit în zona toraco-pericardo-cardiacă, producându-i leziuni traumatice cu afectarea organelor interne vitale (inimă)”.

”Tot în aceeaşi împrejurare, inculpatul a agresat-o pe victima (n.r. - vărul său de 19 ani) cu un corp tăietor-înţepător, posibil cuţit, cu un corp dur cu o suprafaţă mai mică de 4 cmp, prin comprimare cu un corp alungit, dur-semidur, cu suprafaţă neregulată, producându-i multiple leziuni traumatice cranio-cerebrale, aceste leziuni având legătură de cauzalitate directă, necondiţionată cu decesul victimei”, se arată în rechizitoriul procurorilor constănţeni.

După uciderea victimelor, Stoica a furat o sumă de bani şi autoturismul marca Dacia Supernova cu care mătuşa şi vărul său veniseră în vizită, cu care a plecat. El a abandonat însă maşina după câteva sute de metri, după ce a lovit un autoturism parcat.

Ştefan Alexandru Stoica a dispărut imediat după comiterea crimelor, fiind prins de poliţişti după aproximativ 12 ore de căutări. El şi-a petrecut noaptea în locuinţa unui fost coleg al său din penitenciar, din comuna Cumpăna, fiind prins de oamenii legii chiar pe banca din faţa casei acestuia. Deşi a fost audiat ore în şir de anchetatori, tânărul nu şi-a recunoscut faptele.

În 25 iulie, Ştefan Alexandru Stoica, a fost arestat preventiv de Tribunalul Constanţa, pentru omor calificat şi tâlhărie calificată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici