Constănţeanul acuzat că şi-a ucis bunica, o mătuşă şi un văr, condamnat la închisoare pe viaţă

Constănţeanul acuzat că şi-a ucis cu lovituri de cuţit şi ciocan, în vara anului trecut, bunica, o mătuşă şi un văr, fugind apoi cu maşina victimelor după ce a furat şi o sumă de bani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, decizia magistraţilor Tribunalului Constanţa nefiind însă definitivă.

246 afișări
Imaginea articolului Constănţeanul acuzat că şi-a ucis bunica, o mătuşă şi un văr, condamnat la închisoare pe viaţă

Constănţeanul acuzat că şi-a ucis bunica, o mătuşă şi un văr, condamnat la închisoare pe viaţă (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

Potrivit sentinţei date de o instanţă a Tribunalului Constanţa, Ştefan Alexandru Stoica, în vârstă de 21 de ani, a fost condamnat la detenţie pe viaţă pentru omor calificat, respectiv la zece ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, magistraţii aplicându-i acestuia pedeapsa cea mai grea, cea a detenţiunii pe viaţă.

În plus, instanţa a dispus prelevarea de la inculpat, la eliberarea din penitenciar, a probelor biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare şi l-a obligat pe acesta la tratament medical de specialitate până la însănătoşire, "fiind necesară înlăturarea stării de pericol".

De asemenea, el a fost obligat şi la plata, în total, a 680.000 de euro către familiile victimelor.

Decizia magistraţilor Tribunalului Constanţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile.

Conform rechizitoriului întocmit de către procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, în 23 iulie 2014, în jurul orei 13.00, în timp ce se afla la domiciliul său, unde locuia cu mama şi bunica sa, Ştefan Alexandru Stoica, în vârstă de 21 de ani, i-a aplicat bătrânei de 81 de ani mai multe lovituri de cuţit, una dintre acestea lovind-o drept în inimă. În acel moment, în vizită la femeie se aflau o fiică a acesteia, soră cu mama suspectului, şi un nepot în vârstă de 19 ani, care au fost şi ei ucişi.

Mătuşii sale, în vârstă de 58 de ani, Stoica i-a "aplicat mai multe lovituri de cuţit în zona toraco-pericardo-cardiacă, producându-i acestuia leziuni traumatice cu afectarea organelor interne vitale (cord) care au condus la decesul acesteia". Potrivit anchetatorilor, tânărul l-a lovit şi pe vărul său de 19 ani "cu un corp tăietor-înţepător, posibil cuţit, cu un corp dur (...) provocându-i multiple leziuni traumatice cranio-cerebrale, aceste leziuni având legătură de cauzalitate directă, necondiţionată cu decesul victimei", se arată în rechizitoriul procurorilor constănţeni.

După uciderea victimelor, Stoica a sustras o sumă de bani şi autoturismul marca Dacia Supernova cu care mătuşa şi vărul său veniseră în vizită, cu care a plecat. El a abandonat însă maşina după câteva sute de metri, după ce a lovit-o de un autoturism parcat.

Ştefan Alexandru Stoica a dispărut după comiterea crimelor, fiind prins de către poliţişti a doua zi dimineaţă, după aproximativ 12 ore de căutări. El îşi petrecuse noaptea în locuinţa unui fost coleg de penitenciar, din comuna Cumpăna, fiind prins de poliţişti chiar pe banca din faţa casei acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici