Contestaţia la metroul din Cluj a fost respinsă. Emil Boc: Semnăm contractul în cel mult o lună

Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia făcută de o firmă participantă la licitaţia pentru studiile la proiectul de metrou şi tren metropolitan de la Cluj-Napoca. Contractul se va semna cu câştigătorul în maxim o lună.

783 afișări
Imaginea articolului Contestaţia la metroul din Cluj a fost respinsă. Emil Boc: Semnăm contractul în cel mult o lună

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că decizia Curţii de Apel Cluj confirmă legalitatea procedurii de achiziţie realizată de către Primăria Cluj-Napoca.

„Curtea de Apel Cluj a dat câştig Primăriei Cluj-Napoca în licitaţia pentru metrou şi tren metropoltan şi a respins contestaţia unei firme care a participat la licitaţie. Sentinţa este definitivă şi menţine soluţia dată de Primăria clujeană la licitaţie. Decizia Curţii de Apel confirmă legalitatea procedurii de achiziţie realizată de către Primăria Cluj-Napoca. Vom semna contractul în perioada următoare, în maximum o lună, şi în 14 luni va fi realizată documentaţia pentru trenul metropolitan şi în 27 de luni pentru metrou. Viitorul Clujului îl pregătim acum”, a spus Boc.

Licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca pentru realizarea studiilor de pre-fezabilitate şi fezabilitate la metrou şi tren a fost contestată în ianuarie 2020.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, spunea atunci că s-a contestat la CNSC faptul că municipalitatea a atribuit contractul unei asocieri de firme dintre care una s-ar fi aflat în conflict de interese.

Primăria Cluj-Napoca a anunţat în 29 octombrie 2019 câştigătorul licitaţiei care va face studiile pentru realizarea metroului şi trenului metropolitan, acesta fiind o asociere de firme. Valoarea contractului depăşeşte 30 de milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici