Contractul colectiv unic la nivel naţional, scos din ultima variantă a proiectului Codului Muncii - Mediafax

Contractul colectiv unic la nivel naţional, scos din ultima variantă a proiectului Codului Muncii

Toate prevederile referitoare la contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional sunt abrogate în ultima formă a proiectului Codului Muncii, obţinută de MEDIAFAX, care urmează să fie discutat, vineri, de premierul Emil Boc şi ministrul Muncii cu sindicatele.

2353 afişări
Imaginea articolului Contractul colectiv unic la nivel naţional, scos din ultima variantă a proiectului Codului Muncii

Contractul colectiv unic la nivel naţional, scos din ultima variantă a proiectului Codului Muncii (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Astfel, în ultima variantă a proiectului Codului Munciiau fost abrogate toate articolele de la 238 la 247, carefac referire la contractele colective de muncă.

În textul anterior de modificare a Codului Muncii erau abrogatedoar articolele 239, 241 şi 247.

Articolul 238 din Codul Muncii în vigoare prevede că drepturilesalariaţilor din contractele individuale nu pot fi inferioare celorstabilite prin contractele colective de muncă.

"Contractele individuale de muncă nu pot conţine clauzecare să stabilească drepturi la un nivel inferior celui stabilitprin contractele colective de muncă. La încheiereacontractului colectiv de muncă prevederile legale referitoare ladrepturile salariaţilor au un caracter minimal", potrivitarticolului 238.

Şi articolul 239, care stabileşte că prevederile contractuluicolectiv de muncă produc efecte pentru toţi salariaţii, indiferentde data angajării sau de afilierea lor la o organizaţie sindicală,este abrogat în proiectul Codului Muncii.

Contractele colective de muncă se pot încheia la nivelulangajatorilor, al ramurilor de activitate şi la nivel naţional.Contractele colective de muncă se pot încheia şi la nivelul unorgrupuri de angajatori, denumite în continuare grupuri deangajatori, prevede articolul 240 din Codul Muncii în vigoare.

"Clauzele contractelor colective de muncă produc efectepentru toţi salariaţii angajatorului, în cazulcontractelor colective de muncă încheiate la acest nivel, pentrutoţi salariaţii încadraţi la angajatorii care fac parte din grupulde angajatori pentru care s-a încheiat contractul colectiv de muncăla acest nivel, pentru toţi salariaţii încadraţi la toţiangajatorii din ramura de activitate pentru care s-a încheiatcontractul colectiv de muncă la acest nivel, pentru toţi salariaţiiîncadraţi la toţi angajatorii din ţară, în cazul contractuluicolectiv de muncă la nivel naţional. La fiecare dintre nivelurileprevăzute la art. 240 se încheie un singur contract colectiv demuncă", potrivit articolului 241.

Totodată, în ultima variantă a proiectului Codului Muncii esteabrogat şi articolul 242, care prevede că un contractcolectiv de muncă se încheie pe o perioadă determinată, ce nu poatefi mai mică de 12 luni, sau pe durata unei lucrărideterminate.

De asemenea, potrivit articolului 243, executarea contractuluicolectiv de muncă este obligatorie pentru părţi, neîndeplinireaobligaţiilor asumate prin contractul colectiv de muncă atragerăspunderea părţilor care se fac vinovate de aceasta.

Clauzele contractului colectiv de muncă pot fi modificate peparcursul executării lui, în condiţiile legii, ori de câte oripărţile convin acest lucru, se arată la articolul 244 din CodulMuncii în vigoare.

Contractul colectiv de muncă încetează la împlinirea termenuluisau la terminarea lucrării pentru care a fost încheiat, dacăpărţile nu convin prelungirea aplicării acestuia, la datadizolvării sau lichidării judiciare a angajatorului sau prinacordul părţilor, potrivit articolului 245 din actualul Cod alMuncii, care în noul proiect elaborat de Guvern figurează caabrogat.

De asemenea, în proiect este abrogat şi articolul 246, careprevedea că aplicarea contractului colectiv de muncă poatefi suspendată prin acordul de voinţă al părţilor ori în caz deforţă majoră.

Articolul 247, care era abrogat şi în forma anterioară aproiectului de modificare a Codului Munii, prevede că în cazul încare la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramură nu existăcontract colectiv de muncă, se aplică contractul colectiv de muncăîncheiat la nivel superior.

În ultima variantă a proiectului de modificare a Codului Munciieste abrogat şi articolul 290, care se referă la procedurade soluţionare a conflictelor de muncă, reglementată prinlege specială.

Sindicatele nu sunt de acord cu scoaterea contractelor colectivede muncă din viitorul Cod al Muncii, susţinând că în acest felregulile minimale ca timpul de lucru, condiţiile de lucru, salariulminim, trecerea la coeficienţii de ierarhizare care să departajezelucrătorii vor dispărea.

În opinia sindicaliştilor, dacă ramurile nu sunt definite, iarcontractul de muncă la nivel de unitate ajunge la mânaangajatorului, este posibil ca lucrătorii să fie plătiţisub valoarea lor.

Cele cinci confederaţii sindicale au anunţat că vor decide luniformele de protest, nemulţumite de modificările aduse CoduluiMuncii, care dezavantajează angajaţii.

BPN al PDL i-a mandatat pe premier şi pe ministrul Muncii săfinalizeze în cursul acestei săptămâni Codul Muncii.

Go4it.ro transmite LIVE de la WorldMobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum!Citeşte noutăţile la cald.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici