Copii duşi la şcoală, înghesuiţi într-o căruţă nesemnalizată. Inspectoratul şcolar dă vina pe părinţi

Mai mulţi copii dintr-o comună din judeţul Bacău au fost fotografiaţi, miercuri, în timp ce erau duşi spre şcoală cu o căruţă nesemnalizată. Şcolarii sunt înghesuţi, stau pe margine şi riscă în orice moment să cadă. ISJ spune că „e opţiunea părinţilor”.

957 afișări
Imaginea articolului Copii duşi la şcoală, înghesuiţi într-o căruţă nesemnalizată. Inspectoratul şcolar dă vina pe părinţi

Bacău: Copii duşi la şcoală cu căruţa. ISJ: Asta e opţiunea părinţilor

Imaginea cu şcolarii transportaţi spre unitatea de învăţământ cu o căruţă a fost postată pe Facebook alături de comentariul: „Ora 7:30am, ceaţă, 3 grade şi o căruţă care transportă copiii la şcoală. Unul dintre motivele pentru care votul meu a fost NUL, staţi liniştiti, la fel de stagnaţi vom fi şi peste 5 ani... P.S ca să nu fim aşa negativi de dimineaţă, copii mi-au zâmbit şi au zis că e ca o aventură pentru ei. În rest, să fim sănătoşi”.

În imagini se vede cum căruţa nu este semnalizată, iar elevii sunt înghesuiţi, unii dintre ei stând pe margine.

Inspectorul şcolar general al ISJ Bacău, Ida Vlad, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că şcolarii sunt din satul Tisa Silvestri, comuna Odobeşti. Căruţa transporta 9 elevi, din aceeaşi localitate unde se află unitatea de învăţământ, de acasă la şcoală.

„Nu ştiu de cât timp sunt transportaţi aşa. Este un singur microbuz şcolar care face transportul elevilor din alte localităţi, şi anume trei sate, la şcoală. Acest transport nu este organizat de şcoală, este în interiorul localităţii. Asta e opţiunea părinţilor. (…) Din cum stăteau, singuranţa lor nu era deloc asigurată”, a declarat Ida Vlad.

Vlad a adăugat că şcoala va convoca părinţii elevilor transportaţi în acest mod pentru a-i informa asupra riscurilor la care sunt expuşi şcolarii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici