Copiii dintr-o localitate constănţeană scapă de greutatea ghiozdanelor. Cărţile, înlocuite de tehnologie

Mai mulţi elevi din judeţul Constanţa vor scăpa de povara kilogramelor pe care le cară în spate în fiecare zi când merg la şcoală. Ghiozdanul va deveni uşor pentru că elevii îşi vor lăsa manualele acasă, iar în sala de clasă vor învăţa după tabelete.

217 afișări
Imaginea articolului Copiii dintr-o localitate constănţeană scapă de greutatea ghiozdanelor. Cărţile, înlocuite de tehnologie

Copiii dintr-o localitate constănţeană scapă de greutatea ghiozdanelor. Cărţile, înlocuite de tehnologie

„Un ghiozdan relexat”, asta îşi doresc reprezentanţii ISJ Constanţa pentru elevii Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol, acolo unde se va implementa proiectul pilot.

„Proiectul este o premieră naţională şi se doreşte a deveni un exemplu de bună practică pentru unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa, cu perspectivă de dezvoltare la nivel naţional”, au transmis reprezentanţii ISJ Constanţa.

Proiectul le oferă două posibilităţi elevilor: să înveţe după manuale doar acasă, în timp ce la şcoală să folosească tablete, fie să lase în clasă manualele, iar acasă să se ghideze după tablete. Oricum ar alege elevii şi părinţii, copiii vor fi scutiţi să ducă în spate, zi de zi, greutatea manualelor.

„În acest context, Liceul Teoretic Emil Racoviţă Techirghiol avea cadrul necesar pentru implementarea unui astfel de proiect deoarece clasele sunt dotate cu table interactive, dulapuri personalizate pentru fiecare elev şi există 50 de tablete. În aceste condiţii, părinţii, elevii şi cadrele didactice vor putea decide care va fi modalitatea de lucru agreată: fie vor păstra manualele acasă şi la şcoală vor utiliza echipamentele specifice, fie vor lucra acasă cu tabletele şi cărţile vor rămâne în sala de clasă”, au mai transmis reprezentanţii ISJ Constanţa.

Proiectul vizează, în primul rând, elevii claselor I-VII, pentru care există deja manuale electronice, în format PDF, care pot fi utilizate cu ajutorul tablelor interactive. Însă, pe viitor, se doreşte extinderea proiectului şi la clase mai mari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici